Találatok: Így dolgozunk

Ilyen volt-lett

Kertépítés

Kertépítő szakcégként fő tevékenységi körünk, fő profilunk a KERTÉPÍTÉS, méghozzá a kerttervezéstől a kész kert átadásáig tartó valamennyi munkafolyamat elvégzése.


Vidéki hangulatban

Vidéki hangulatú kertek

Megrendelőink sokszor keresnek meg minket azzal a kéréssel, hogy romantikus, buja, vidéki kertet szeretnének otthonuk környezetében, olyat, amely visszaidézi a régi idők emlékeit, amiket szüleiknél vagy nagyszüleiknél élhettek át. Cikkünkben bemutatjuk milyen elemekkel, praktikákkal alakíthatunk ki egy vidékies, romantikus vagy épp vintage stílusú kertet.


Ilyen lett

Ilyen volt, ilyen lett kertképek

Néhány fotó, kedvenc munkáinkból.


Lépcsős kert

Kertépítés a budai kerületekben

Budapest budai kerületeiben, így különösen a II. kerületben és a XII. kerületben igen sok kertet terveztünk, illetve építettünk már (így például a Normafa környékén, a Hűvösvölgyben, Rózsadombon stb.).


Zöldellő kert

Kertvárosi hangulat

Budapesti kertépítő cégként rendszerint a főváros kertvárosias részein, így különösen a XIV. kerületben (Zugló), XV. kerületben, XVI. kerületben, XVII. kerületben vagy a XVIII. kerületben építünk szebbnél szebb kerteket. Ezek fő funkciója az otthoni pihenés, kikapcsolódás lehetőségének biztosítása. A fő cél, hogy a szabadidő eltöltésére szolgáló zöldfelületet, egy olyan kültéri nappalinak is minősíthető tért alakítsunk ki, ahol munka után megpihenhet a család bármely tagja, ahol van lehetőség játszani a gyerekekkel, ahol alkalmanként összejöhetnek a családtagok, barátok.


Modern éles vonalak

Minimál stílusú kert

Napjaink kedvelt és divatos építészeti stílusa a minimalista design, mely nem csupán a belső terekben, hanem a kertépítészetben is teret hódított magának.


Romantikus kert Fóton

Kertátalakítás romantikus stílusban

A viszonylag nagy alapterületű fótligeti ház mellett oldalt keskenyebb, hátul viszont nagyobb kertrészt tudtunk tervezni. A meglévő kert alapvető adottsága volt, hogy viszonylag magas fák árnyékolják, amik szórt fényt biztosítanak csak a növényeknek, a közvetlen napsütés ritkán fordul elő itt.


Modern kert

Főbb kert típusok

Vezércikkünkben és a következő aloldalainkon a fontosabb kert típusokat mutatjuk be, sok-sok illusztrációval. Például a mediterrán, a modern, a vidéki, illetve a hegyvidéki kerteket.


Automata öntözőrendszer

Öntözés

Kertünk üdeségét a növények vízellátottsága határozza meg. Az egyik legkorszerűbb, leghatékonyabb és legkényelmesebb megoldás erre az automata öntözőrendszer kiépítése.


Kertelünk kft. logója

Kertfenntartás

Kedves Látogató!

Kapacitáshiány miatt újabb kertfenntartási munkákat sajnos nem tudunk vállalni! Kerttervezési és kertépítési kivitelezési szolgáltatásunk azonban változatlanul elérhető 2024-ben is!

Üdvözlettel: Kertelünk Kft. csapata


Könnyen fenntartható zuglói kert

Könnyen fenntartható kert Budapest XIV. kerületében

Az itt bemutatott zuglói kertet a ház formavilágának megfelelően modern stílusban terveztük meg, ahol a gyep uralkodik, amely köré könnyen fenntartható növényeket terveztünk és telepítettünk, ezáltal biztosítva a kert egészének, ápolt megjelenésének fáradságtól mentes fenntarthatóságát.


Korszerű és modern kerttervezés

Modern kerttervezés

Jelen írásunkban a kerttervezésben használatos modernkori technikai eszközöket mutatjuk be. Ha azonban a fenti cím hallatán inkább a stílusában modern kerttervezés, a modern kertépítés iránt érdeklődik, úgy ajánljuk figyelmébe a modern kertek építése, valamint a modern kert tervezése menüpontokat, valamint az általunk tervezett és épített modern kerteket bemutató képgalériánkat.


Szép házak magazin

Médiamegjelenéseink

Néhány online és/vagy nyomdai úton megjelenő szakújság, magazin, ahol találkozhattál már Velünk!


Gyerekbarát, virágos vidéki kert

Gyerekbarát, virágos vidéki kert kialakítása

Az itt bemutatott hagyományos stílusú, ám új építésű ház vidéken, kisvárosi környezetben található. A kerttervezés és kertépítés során kitűzött cél egy hosszú távon is fenntartható, árnyas és napos részeket egyaránt felvonultató, sok-sok virággal teli, mégis gyerekbarát kert kialakítása volt. Ennek megfelelően a csodás tervezésű házhoz tartozó, egyébként igen nagy alapterületű, sík kertet romantikus, vidékies stílusban terveztük meg, sok-sok virágzó növénytársítással.


Újpesti pihenőkert

Virágos kert építése Újpesten

Budapest IV. kerületében, Újpesten egy virágosabb, kertvárosi hangulatú kertet építettünk. A kőkerítés homogén felületének oldására rácsokat helyeztük a fal elé, amit borostyánnal (Hedera helix) és iszalaggal (Clematis) futattunk be, amelyek elé gömb puszpángokat (Buxus sempervirens) ültettünk.


Óbudai kiskert

Kis kert építése Óbudán

Az óbudai (III. kerületi) ikerház kertjének építését a méretéből adódóan mindössze 2 (két) nap alatt végeztük el. Az olyan kisméretű kertből, mint ami a sorházakra vagy az ikerházakra rendszerint jellemző, ugyanúgy ki tudunk alakítani egy színpompás, kikapcsolódásra alkalmas zöldfelületet, mint a nagyobb alapterületű kertekben.


Minimalista kert

Minimál stílusú kert tervezése Budapesten

A profi kertépítéshez nagyon fontos művelet az ezt megelőző kertfelmérés, kerttervezés. Helyszíni felméréseink során rögzítjük a kert adottságait, valamint a megrendelővel egyeztetjük, hogy mi is az ő óhaja, elképzelése. Minimalista kertek kialakításánál természetesen lényeges szempont a ház stílusa is, de frappáns megoldásokkal egy régebbi építésű vagy más stílusú családi házhoz is könnyedén ki lehet alakítani modern, minimál stílusú kertet.


Rendezett kert

Kertvárosi pihenőkert a XVI. kerületben

Budapest XVI. kerületében, annak kertvárosias részén egy kellemes, elsősorban a pihenés célját szolgáló díszkertet alakítottunk ki. A kert építése során törekedtünk arra, hogy a kert a nyugalom szigete legyen. A meghittséget buja, íves vonalvezetésű virágágyásokkal és a hátsó kertrészben található, kovácsoltvas futtatóval körbevett körterasz kialakításával (is) igyekeztünk elérni.


1 napos kert

Kertépítés Budapesten 1 nap alatt

Megfelelő szervezéssel és egy jól összeszokott csapattal egy kisebb kertet, legyen szó sorházról, ikerházról vagy önálló ház kertjéről, akár egy nap alatt is megépítünk.


Kert alaprajz

Kerttervezés lépései a Kertelünk Kft-nél

A megvalósult kertjeink megépítése előtt nagy hangsúlyt fektettünk azok megtervezésére. Amikor a kerttulajdonos felveszi velünk a kapcsolatot, és kölcsönös egyetértés mellett elindítjuk a kerttervezés (vagy kertépítés) menetét, akkor először is a helyszínen felmérjük a kertet és megbeszéljük az igényeket, elképzeléseket. (Ezen első felmérés és szaktanácsadás feltételeiről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.)


Modern kert terve

Modern kert építése Budapest XVI. kerületében

Egy Budapest XVI. kerületében található modern kert születését szeretnénk ebben a cikkünkben bemutatni.


Szép kertek, ahogy csináljuk

10+1 igazán szép és ötletes kert képekben

Munkáink során hangsúlyozottan törekszünk az egyedi és kreatív kertkialakításokra, a szép és ötletes kertek megalkotására. Közhelyszerűen hangzik, de nincs két egyforma kert, mint ahogyan nincs két egyforma ember (kerttulajdonos) sem. Éppen ezért stílusoktól függetlenül, határok és kötöttségek nélkül kell tudnunk minden kertbe belelátni és megtervezni azt, ami tényleg odaillik, és egyúttal a megrendelő személyiségéhez, kerttel szembeni elvárásaihoz is passzol. Az alábbiakban bemutatunk néhány kert ötletet képekben a korábbi munkáink közül, mintegy inspiráció gyanánt azoknak, akik éppen kertjük tervezése, építése előtt állnak.


Mediterrán kertépítés

Így dolgozunk: mediterrán kertépítés sok képpel illusztrálva

Most egy eléggé komplex kertépítési munkát mutatunk be. A feladatunk az volt, hogy egy lelakott putri jellegű telket teljesen lebontsunk, csatoljuk hozzá a szomszédos kerthez és egy modern jellegű, mediterrán kertet alakítsunk ki.


Modern kert Budaörsön

Modern kert építése Budaörsön

Az itt bemutatott kertet egy kifejezetten modern stílusban épült házhoz építettük, és mint a képeken is látható, a hozzá illő modern-minimál stílusúra terveztük. Mint minden modern kertben, itt is a főszerep a különböző színű és megjelenésű mértani foltok, építészeti elemek egymás mellé rendelésén alapul.


Kerttervezés

Kerttervezés

A kertépítés első fázisa az építendő (netán átépítendő) kert szakszerű megtervezése, melyet sokéves kertépítési és kertfenntartási szakmai tapasztalattal is rendelkező, szakmérnök munkatársaink, valamint állandó - külsős - kerttervező partnereink végeznek, ezáltal is garantálva a kertészeti terv kivitelezhetőségét és szakszerűségét, valamint az elkészült kert könnyű fenntarthatóságát.


Támfalas kert

Kertépítési szolgáltatásaink Veresegyház és környékén

Veresegyház városa Budapesttől mintegy 25 kilométerre észak-nyugatra fekszik, és a Gödöllői-dombságon helyezkedik el. Délről a mogyoródi Gyertyános, a fóti Somlyó és a csomádi Magas-hegy, kelet felől és északról a Margita, valamint az Öreghegy, északnyugatra az őrbottyáni Őrhegy határolja.


Design kert

Modern design kert a XVI. kerületben

A korábban már beépített telkeken – a régi házak elbontását követően - létesülő új építésű házak kertkialakítása körültekintő és alapos tervezést igényel. A kerttervezés folyamatában az első eldöntendő kérdés, hogy kövessük-e a régi kert szabályosságait, esetleg valami egészen újat tervezzünk? Ez utóbbi valósult meg ebben a XVI. kerületi kertben.


Modern kert Pest megye

Medencés modern kert Dunakeszin

A minimál designban épült családi ház tágas belső tereit nagyméretű tolóajtók és ablakfelületek kapcsolják össze a kerttel, amely adottság különösen indokolta, hogy minél sokoldalúbb kertkialakításokat tervezzünk, a mindennapi kerthasználatot meghatározó funkcionalitásokat is szem előtt tartva.


Modern vonalak

Modern kert

Ha igazi, XXI. századi, modern kertre vágysz, valami rendkívülire, ami eltér a szokásostól, a legjobb helyen vagy :-) Az ágyások és gyepfelületek elhatárolásában megvalósítható modern vonalvezetés, a felületi vagy térformák megfelelő kiépítése, az élő és élettelen felületek (burkolatok) érdekes váltakozása, egy-egy modern növénytartó telepítése és természetesen a helyes növényválasztás mind - mind megfelelő eszköze a mai trendeket követő modern design kertek kialakításának, vagyis a modern stílusú kertépítésnek és tervezésnek.


modern kert lejtős terepen

Modern kert hegyvidéki környezetben

Az itt bemutatott budai kert lejtős, domboldali környezetben helyezkedik el, ezért figyelni kellett a tér kialakításakor a szomszédok felé eső talajszintek megtartására úgy, hogy mégis élhető és használható, közel vízszintes elemeket tartalmazó kertrészeket teremtsünk.


Lake Forest Villapark

Modern kert Mogyoródon

A méltán népszerű mogyoródi Lake Forest Villaparkban épült az itt bemutatott modern stílusú ház, amely letisztult, téglatestekre osztható formákkal rendelkezik. A Kulcsrakészház.hu csapata által  épített házhoz egy hasonló stílusban tervezett, a modern-minimál designt megtestesítő kertet alakítottunk ki 2020. nyarán, mindössze pár hét leforgása alatt. 


Kertépítés Telki községben? A Kertelünk ezt is megoldja!

Kertépítés Telki községben? A Kertelünk ezt is megoldja!

Az elmúlt években mind több megkeresést kaptunk Telki és a szomszédos települések lakóitól, hogy éppen épülőben van a házuk, vagy már felépült és szeretnék a kertjüket professzionális módon kialakítani. Ennek köszönhetően számos helyi és Telki környéki kerttel bővült már a referencia munkáink köre.

 


Luxus kert

Veresegyházi modern ház kertje, medencével

Erre a veresegyházi modern kertre az új építésű házaknál rendszeresen előforduló, a kertépítő számára jól ismert kiinduló adottságok voltak a jellemzőek. A kert hosszúkás, téglalap alakú, és a családi ház nagy alapterülete mellett a kert mérete viszonylag kisebb, főként az oldalkertnél keskeny a zöldfelület. A kert tervezésekor fő szempont volt a felsőkategóriás otthonhoz illő, élhető, és esztétikus környezet kialakítása, egyúttal a minél nagyobb, növényekkel fedett terület elérése. 


Előtte-utána

Kert építése Budafokon

A kerttulajdonosok egy része a bujább kertkialakítások helyett egyszerű vonalvezetésű virágágyásokat és nagyobb fűfelületet szeretne látni a kertjében. Ilyen letisztult kertet alakítottunk ki például Budafokon is


Sütő sarok

Egy irodaház díszkertje Zuglóban

Napjainkban már az irodaházak is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetük parkosítására, ami nem csoda, hiszen felmérések bizonyították, hogy az alkalmazottak kedve (és munkakedve) sokkal jobb, ha a közelben minél több a zöld, valamint az olyan terek, amelyek a kikapcsolódást segítik. A bemutatott képeken egy zuglói irodaház nyeles telkét láthatjuk, amiből egy többfunkciós kertet alakítottunk ki.


Mediterrán kerti tó

Kertépítés Budapest XVII. kerületében: egy mediterrán kert kialakítása

A mediterrán kert az egyik legkedveltebb kerttípus napjainkban. A mediterrán kertek tervezése és kialakítása a Kertelünk Kft. egyik fő profilja. Az itt bemutatásra kerülő, mediterrán stílusban épült kertet is cégünk építette 2017-ben.


Modern kert III. kerületben

Kertépítés a III. kerületben: a modern és a mediterrán keveredése

A modern vonalvezetésű újépítésű háznak mediterrán hatást kölcsönöznek a terméskővel burkolt falrészek. A falak másutt fehérek, a balkonra pedig modern üvegkorlát került. A terasz a kert hátsó részében található, és jó minőségű, jól terhelhető és tisztítható, világos barna, famintás burkolólapokkal fedték le.


Éles vonalak

Kertépítés Budapest környékén

Budapesti kertépítő vállalkozásként a legtöbb kertet a fővárosban és Pest megyében építjük. Az alábbiakban településenkénti bontásban mutatunk be néhány általunk tervezett, illetőleg kivitelezett kertet a fővárosi agglomerációból. A képekhez tartozó cikkekben rövid leírást is olvashatnak az adott kertekről.


Modern kert

Kertépítés Budapesten kerületeiben

Budapesti kertépítő vállalkozásként a legtöbb kertet természetesen Budapesten építjük. Az alábbiakban a kivitelezés helyszínére figyelemmel, kerületek szerinti bontásban mutatunk be néhány általunk tervezett, illetőleg épített kertet.


Ősszel épült kertek

Ősszel épült kertek

Érdekességképpen összegyűjtöttünk néhány olyan kertet eddigi munkáink közül, amelyek közös vonása, hogy egyaránt ősszel építettük őket. Az őszi kertépítés előnyeivel már korábbi cikkeinkben is foglalkoztunk. Az ott ismertetett szakmai szempontok (alacsonyabb átlaghőmérséklet, több csapadék, egyes növények ültetési időszaka stb.) mellett azonban van még egy lényeges, és talán leginkább pragmatikus előnye az ősszel épített kerteknek: nevezetesen az, hogy a következő év egészében már teljes értékű, kész kertet élvezhetünk, amint az a lenti képeken is látható.


Okoskert mindenkinek

Okosotthonhoz okoskert

Mégis hogyan lehet egy kert okos? Teszik fel sokan a kérdést magukban e kifejezés hallatán, pedig a válasz igen egyszerű. Attól lesz a kert okos, hogy okosotthon megoldásokkal van tele. Miért kellene, hogy egy okosotthon „okossága” véget érjen a ház külső falainál? A technológia adott, alkalmazható hát a ház kültéri nappalijában, a kertben is.


szép kertek

Szép kertek fotói, kertépítés képek és ötletek

Alábbiakban tekintheted meg néhány referencia munkánkat! Egyedi, ötletes és igazán szép kertek fotóit, sok-sok kertépítés képet válogattunk össze ebben a galériában, hogy a szavak helyett a képek "meséljenek" eddigi munkásságunkról. 


Medence a kertben

Medence a kertben: medencés kertek építése

Klímaváltozás ide, klímaváltozás oda – tényleg nagyon jó felüdülés, ha nyáron a kertünkben, saját medencében hűsölhetünk. Ezért, és vélhetően a 2020-ban indult pandémia, így az utazási lehetőségek korlátozottsága okán mind több megrendelőnk dönt úgy, hogy a kerttel együtt medencét is építtet. Az alábbiakban néhány medencés kertet mutatunk be munkáink közül.


Gyermekbarát kertek kialakítása

Gyermekbarát kertek kialakítása

A családdá váló kerttulajdonosok a kertkialakítás során főként a játékterek létrehozására koncentrálnak, de egy valóban gyermekbarát kerthez ennél jóval több kell. A gyermekjátékok stabil telepítése mellett olyan szempontokat is fontolóra kell vennünk, mint a megfelelő növényválasztás (kerülve a mérgező vagy szúrós növényeket), valamint a biztonságos, tágas és mindenekelőtt praktikus kertrészek kialakítása.


villakertek tervezése

Villakert képek

Villa jellegű épületek, kúriák, nagyobb alapterületű családi rezidenciák kertjeinek kivitelezésekor is mindig odafigyelünk arra, hogy a ház stílusához illeszkedő, annak megfelelő kertet alakítsunk ki.


Szentendrei villakert

Klasszikus stílus – villakert Szentendrén

A relatíve nagyméretű kert hátsó részében egy újépítésű, de hagyományos kialakítású családi ház található. A terasz félig fedett, az épület tagolt és sok romantikus ablak és ajtó gondoskodik a belső terek fényellátottságáról. Az épület alja kőburkolatot kapott. Összességében egy klasszikus vidéki kúria hatását kelti, így az előtte elterülő kertet is ehhez a stílushoz terveztük és építettük meg.


Medencés kert

Elegancia a kertben – így készül egy villakert!

Az alábbi képeken egy nívós budai villa kertjét mutatjuk be. A kúria jellegű rezidenciához illő elegáns környezet, a régi és az új harmonikus találkozásának megteremtése Megrendelőnk alapvető elvárása volt a kerttervezés és kertkialakítás során.


Ürömi mediterrán

Mediterrán kert Ürömön

A képeken bemutatott mediterrán kert átépítésére, kialakítására késő ősszel került sor, ami sokakban kérdéseket vethet fel. Vajon növényeink és a gyepszőnyeg megmaradnak, ha késő ősszel ültetjük, telepítjük őket? A pázsitunk kialakításához szükséges gyepszőnyeg még kellően meg tud erősödni a hideg beköszönte előtt? A bemutatott képeken túl cikkünkben ezekre a kérdésekre is választ kaphat.


Veresegyházi med

Mediterrán kert kialakítása Veresegyház közelében

Egy kert megtervezése, megépítése során mindig ügyelünk a Megrendelő házának stílusára és a kert környezetére, hogy ahhoz megfelelő stílusú kertet alakítsunk ki.


Mediterrán hangulat

Mediterrán jellegű kert

Mindenki szereti a nyár melegségét, színeit és a mediterrán vidékek különös, laza hangulatát. Ehhez igazodva, a kerttulajdonosok egyre többször mediterrán kert kivitelezésével bíznak meg minket. A mediterrán kertek az egyik kedvenc kerttípusunk, melyet a következőkben részletesebben is bemutatunk.