Kertépítés ipari parkokban

Ipari park Füvesítés Automata öntözés

Kertépítő cégként nem csupán családi házak kertjeinek kialakításával, hanem különböző létesítmények parkosításával, zöldfelületének kialakításával is foglalkozunk. A 2012. évben általunk tervezett, kivitelezett ipari parkok, iparterületi kertek (KIA FÓT Autószalon és a Goodwill National Trading Kft. nagytarcsai telephelye) képeivel szeretnénk szemléltetni, hogy parképítési tevékenységünk révén miként is működünk közre a kereskedelmi, üzemi környezet élővé, színessé  és fenntarthatóvá tételében. 

Mindkét ipari parkban kútról üzemeltetett automata öntözőrendszert építettünk ki, gazdag növényágyásokat és több ezer négyzetméter üdén zöldellő gyepfelületet létesítettünk.  A zöld színről világosan mutatják a tanulmányok, hogy erős nyugtató, valamint stressz csökkentő hatásúak, így a zöldfelületek segítenek háttérbe szorítani a mindennapos aggodalmakat a munkahelyeken is.

Csillogó elő- és háttér

Az autószalon szemből

Hátsó udvar

Öntözőrendszer is beépítésre került

Kis zöld szigetek

Ökológiai megfontolások

Az ökológiai megfontolások révén az ipari parkok felelősséget vállalhatnak a fenntarthatóbb, környezetbarátabb üzemeltetésért. A kertépítés és gyepesítés révén az ipari parkok közvetlen környezetében is olyan esztétikus területeket hozhatunk létre, amelyek vonzó látványt nyújtanak, de emellett funkcionalitással is bírnak. A sövények, fák segítenek a zajszint csökkentésében, a levegő javításában és természetesen az esztétikus látvány fokozásában. A parkosított területek fenntartható megoldásokat is magukban rejthetnek, amelyek elősegítik a környezetvédelmet és a hatékonyabb, zöldebb üzemeltetést. Lényeges a biológiai diverzitás fokozása is, a megfelelő növényfajok ültetésével, vagy éppen a talajstabilizáció, ami különösen előnyös a domborzati különbségekkel rendelkező ipari területek esetében.

Lényeges tudnivaló az is, hogy a zöldterület mindig jobban elnyeli a hőt, mint az utak, térkövek, ezért az ilyen ipari létesítmények körül a klíma is sokkal kellemesebb a nyári hónapokban. Az urbanizált területeken ez óriási előny és még az energiafogyasztási megtakarításhoz is hozzájárulhat.

Javuló munkahelyi környezet

A természet közelsége igazoltan javítja a munkahelyi hangulatot, az életminőséget és általánosságban véve is pozitívan befolyásolja az alapvető munkakörülményeket. A kialakított rekreációs terek lehetőséget teremtenek arra, hogy a munkavállalók aktívan kikapcsolódhassanak a szünetekben, részt vehessenek a szociális interakciókban, ezáltal csökkenjen a stressz-szintjük és javuljon a hangulatuk. Az ipari, kereskedelmi létesítmények parkosítása távolról sem csupán esztétikai kérdés, hanem olyasvalami, ami számos előnnyel jár a munkavállalók, a vállalatok és a közvetlen környezetünk számára is.

A tervezés során figyelembe vett és gondosan kivitelezett kertészeti megoldásainkkal olyan helyeken találkozhatnak kedves Olvasóink, mint pl. a KIA FÓT Autószalon és a Goodwill National Trading Kft. nagytarcsai telephelye.