Virágos kert építése Újpesten

Kertépítés Budapest Így dolgozunk kertek képekkel

Budapest IV. kerületében, Újpesten egy virágosabb, kertvárosi hangulatú kertet építettünk. A kőkerítés homogén felületének oldására rácsokat helyeztük a fal elé, amit borostyánnal (Hedera helix) és iszalaggal (Clematis) futattunk be, amelyek elé gömb puszpángokat (Buxus sempervirens) ültettünk.

Virágos kert újpesten

A kert növényzetét tekintve inkább árnyéktűrő/kedvelő illetve „félárnyéki” növényeket választottunk, emiatt a kertben rododendronokkal (Rhododendron), japán juharokkal, tűzesőkkel (Heuchera), árnyékliliomokkal (Hosta) és gömb puszpángokkal (Buxus sempervirens) találkozunk legfőképp.

Színes virágráccsal

A tervezés során gyermekbarát pihenőkert kialakítására törekedtünk. A gyermekek részére nagy fűfelületet telepítettünk gyepszőnyegből a labdázáshoz és a különböző játékok elhelyezéséhez. A gyepfelületen tipegő kövekből kiépített kerti út vezet keresztül a kerti tárolóig.

Valamint pihenőkerttel hátul

Ami a kert automata öntözését illeti: a nagy fűfelület megfelelő öntözése érdekében rotoros öntözőfejeket használtunk, míg a virágágyásokban csepegtető csövet. A csepegtető csövet a virágágyásokba terített fenyőkéreg takarja el.