10+1 igazán szép és ötletes kert képekben

Munkáink során hangsúlyozottan törekszünk az egyedi és kreatív kertkialakításokra, a szép és ötletes kertek megalkotására. Közhelyszerűen hangzik, de nincs két egyforma kert, mint ahogyan nincs két egyforma ember (kerttulajdonos) sem. Éppen ezért stílusoktól függetlenül, határok és kötöttségek nélkül kell tudnunk minden kertbe belelátni és megtervezni azt, ami tényleg odaillik, és egyúttal a megrendelő személyiségéhez, kerttel szembeni elvárásaihoz is passzol. Az alábbiakban bemutatunk néhány kert ötletet képekben a korábbi munkáink közül, mintegy inspiráció gyanánt azoknak, akik éppen kertjük tervezése, építése előtt állnak.

1. Elegáns és mediterrán kert

A modern spanyol villák hangulatában épült budapesti ház kertjében a terasz és kert kapcsolatát sziklakerttel, lépcsőzetes vízeséssel és egy gyönyörű dísztóval teremtettük meg. A mediterrán életérzést a megfelelő növényválasztás is erősíti.

2. Minimál kert az erdők ölelésében

Budán, az erdők által határolt modern-minimál ház kertje a madárcsicsergés és a nyugalom szigete, ahol a pihenés és feltöltődés garantált a ház lakói számára. A letisztultság, a nagy terek és felületek, illetve az elemek közti kontrasztok biztosítják a ház és kert egyszerre modern és mégis természetközeli hangulatát.

3. Modern vonalvezetésű kert madártávlatból

A modern technikának hála, drónfelvételen is bemutathatjuk a Budapest XVI. kerületében, kertvárosias környezetben épült családi ház kertjét. A kert legfőbb jellegzetessége a terasz vonalvezetését követő lépcsőzetes ágyáskialakítás, amely a modern kert ötletes design eleme.

4. Kerti terasz a növények ölelésében

Szintén budán terveztük és építettük a képen látható kertet, ahol a mediterrán terméskő támfallal körülölelt római körpartio terasz (kerti pihenő) intimitását a buja növényzet garantálja.

5. Modern kerti pihenő

A XVI. kerületben kifejezetten modern stílusban épült kert jellegzetes elemei a látszóbeton támfalak, és a lépcsőzetesen kiemelt ágyások, melyek bambusszal, díszfüvekkel beültetve ölelik körbe a kerti pihenő részt.

6. Villakert medencével

A budai villaépület teljeskörű felújítását követően ránk hárult az elegáns villakert megtervezésének és kialakításának nemes feladata. a medence kéksége, és a zöld gyep a kifinomult és elegáns környezet meghatározó eleme.

7. Romantikus kert sok virággal

A XVI. kerületi kertben az íves vonalvezetésű virágos ágyások, enyhe lankák, a pihenősarokhoz kanyargósan futó kerti utacska, a pici faház mind-mind kedves és mesebeli hangulatot kölcsönöznek a könnyen fenntartható, de mégis virágos, romantikus kertnek.

8. Ikerházak szimmetrikus kertje

A XI. kerületi ikerház jobb és baloldali kertrészei a tökéletes szimmetriát testesítik meg. A jobb- és baloldal egymást kiegészítve, egy egészet alkotva az egységes kert arculatát mutatja, ezáltal növelve a keskeny, de hosszúkás kertek térélményét.

9. Buja kert = gazdag növényzet

A II. kerületi családi ház kertjében a gazdag növényzet maga a természetes kerítés a ház körül. A buja évelők és egynyáriak, a burjánzó örökzöld növényzet, a macskakőként is ismert bazaltkő burkolatok igazán természetközeli kertélményt nyújtanak.

10. Hegyoldali, lejtős kert óriási szintkülönbségekkel

A Budapest XII. kerületében jellemző lejtős domborzati viszonyok fokozottan érvényesülnek az új építésű villa kertjében. A több mint 10 méteres szintkülönbség áthidalására gazdagon ültetett rézsűk, és a romantikus hangulatú vasúti talpfa lépcsők szolgálnak.

+1. Mediterrán ház előkertje

A többi, fent bemutatott kerttől eltérően nem Budapesten építettük ezt a kertet, de a benne rejlő kertelrendezési ötletek okán ő is ide kívánkozik. Az ürömi kert építése során részben a meglévő növények felhasználásával alakítottuk ki a mediterrán hangulatú ház gazdag növényzetű, virágos előkertjét. A kanyargós, íves vonalvezetés és a színes virágok, növények kavalkádja ennek az igazán szép kertnek meghatározó jellemzői.