Kerttervezés

A kertépítés első fázisa az építendő (netán átépítendő) kert szakszerű megtervezése, melyet sokéves kertépítési és kertfenntartási szakmai tapasztalattal is rendelkező okleveles kertészmérnök munkatársaink végeznek, ezáltal is garantálva a kertészeti terv kivitelezhetőségét és szakszerűségét, valamint az elkészült kert könnyű fenntarthatóságát.

A kerttervezés célja, hogy az Ön elképzelései és igényei, illetőleg a mi kreativitásunk és szakmai hozzáértésünk ötvözésével a telek és a ház adottságainak mindenben megfelelő kert, illetőleg az annak megépítéséhez szükséges tervdokumentáció elkészüljön, amelynek köszönhetően Ön is könnyebben el tudja képzelni, hogy a megépült és megszépült kertje valójában miként is fog kinézni.

A tervezés menete:

A kerttervezés menete az alábbi lépésekből áll:

1. A telek és az azon elhelyezkedő felépítmények pontos méretének, elhelyezkedésének és az építendő kert környezetének helyszíni felmérése.

2. Az Ön igényeinek megismerése, és a kert funkcióinak meghatározása (erről, valamint a főbb tervezési szempontokról bővebben itt olvashat).

3. Felülnézeti vázlattervek vagy más nevén koncepciótervek készítése.

4. A vázlattervek bemutatása, és egyeztetés Önnel az észrevételeiről, további elképzelésekről, ötletekről.

5. Szükség szerint a vázlattervek módosítása, véglegesítése, részletes növénykiírás összeállítása, a növénykiültetési és öntözési terv és egyúttal a kertépítésre vonatkozó árajánlat elkészítése.

6. Igény szerint a felülnézeti vázlatterv mellé 3D-s látványtervet is készítünk.

Kerttervezés 3D-s programmal

A kerttervezés menetéről részletesebb leírás és bővebb információ a kerttervezés lépései c. írásunkban található.

Miért érdemes kerttervet készíteni?

A jó kerttervező munkájának eredményeként elkészülő kertterv megkönnyíti és segíti a megrendelőt a kertépítést megelőző döntéshozatal során, valamint garanciát jelent arra is, hogy a kertépítés során, valamint évek múltán se érje váratlan meglepetés a megrendelőt az épülő kertje milyenségét illetően.

A szakszerű növénykiültetési terv és növénykiírás (faj, fajta, egyedszám, ültetési hely meghatározása stb.) biztosítja, hogy az egymás mellé ültetett növények, növényegyüttesek a különböző évszakokban és az évek múlásával is harmonizáljanak egymással, az egyes növények az igényeiknek megfelelő helyre kerüljenek és a növényállomány az adott kertrészben idővel ne legyen túl sűrű, vagy éppen túl ritkás.

Kész látványterv

A tervezés menetében a megrendelői igényeknek, a kert adottságainak, valamint a hozzáértő tervező kert design javaslatainak, szakmai tudásának alapulvételével és mindezek összehangolásával megszülető kertterv biztosítja továbbá, hogy a kertépítés során minél gördülékenyebb legyen a munkavégzés, Kertépítő munkatársaink a méretarányos tervek alapján tűzik ki a tervezett vonalvezetést, valamint a kert adottságainak megfelelően elhelyezik a növényeket és a különféle kerti létesítményeket, műtárgyakat.

Mennyibe kerül egy jó kertterv?

Minthogy a kerttervezés ára több tényezőtől függ, így erre a kérdésre csak az egyedi sajátosságok és a megrendelői igények ismeretében tudunk érdemi választ adni.

Általánosságban megállapítható ugyanakkor, hogy a kerttervezésre – mint kiemelt szakértelmet igénylő mérnöki munkára - adandó árajánlat egyfelől a megrendelői igényektől, a tervezői munka milyenségétől (koncepcióterv, 3D látványterv, engedélyes terv stb.), másfelől a tervezéssel érintett magánkert vagy más terület adottságaitól (méret, tagoltság stb.) függ, azzal arányos.

Jelenleg Budapesten és az agglomerációban tudunk kerttervezést vállalni.

Egyedi kerttervezési és kertépítési árajánlat kérése céljából keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén: telefonon a +36 20 34 51 349-as számon, vagy e-mailben az info [kukac] kertelunk [pont] hu címen.