Kerttervezés

Így dolgozunk Kerttervezés Ötletek-tanácsok kertépítés lépései

A kertépítés első fázisa az építendő (netán átépítendő) kert szakszerű megtervezése, melyet sokéves kertépítési és kertfenntartási szakmai tapasztalattal is rendelkező okleveles kertészmérnök munkatársaink végeznek, ezáltal is garantálva a kertészeti terv kivitelezhetőségét és szakszerűségét, valamint az elkészült kert könnyű fenntarthatóságát.

A kerttervezés célja, hogy az Ön elképzelései és igényei, illetőleg a mi kreativitásunk és szakmai hozzáértésünk ötvözésével a telek és a ház adottságainak mindenben megfelelő kert, illetőleg az annak megépítéséhez szükséges tervdokumentáció elkészüljön, amelynek köszönhetően Ön is könnyebben el tudja képzelni, hogy a megépült és megszépült kertje valójában miként is fog kinézni.

A tervezés menete:

A kerttervezés menete az alábbi lépésekből áll:

1. A telek és az azon elhelyezkedő felépítmények pontos méretének, elhelyezkedésének és az építendő kert környezetének helyszíni felmérése.

2. Az Ön igényeinek megismerése, és a kert funkcióinak meghatározása (erről, valamint a főbb tervezési szempontokról bővebben itt olvashat).

3. Felülnézeti vázlattervek vagy más nevén koncepciótervek készítése.

4. A vázlattervek bemutatása, és egyeztetés Önnel az észrevételeiről, további elképzelésekről, ötletekről.

5. Szükség szerint a vázlattervek módosítása, véglegesítése, részletes növénykiírás összeállítása, a növénykiültetési és öntözési terv és egyúttal a kertépítésre vonatkozó árajánlat elkészítése.

6. Igény szerint a felülnézeti vázlatterv mellé 3D-s látványtervet is készítünk.

Kerttervezés 3D-s programmal

A kerttervezés menetéről részletesebb leírás és bővebb információ a kerttervezés lépései c. írásunkban található.

Miért érdemes kerttervet készíteni?

A jó kerttervező munkájának eredményeként elkészülő kertterv megkönnyíti és segíti a megrendelőt a kertépítést megelőző döntéshozatal során, valamint garanciát jelent arra is, hogy a kertépítés során, valamint évek múltán se érje váratlan meglepetés a megrendelőt az épülő kertje milyenségét illetően.

A szakszerű növénykiültetési terv és növénykiírás (faj, fajta, egyedszám, ültetési hely meghatározása stb.) biztosítja, hogy az egymás mellé ültetett növények, növényegyüttesek a különböző évszakokban és az évek múlásával is harmonizáljanak egymással, az egyes növények az igényeiknek megfelelő helyre kerüljenek és a növényállomány az adott kertrészben idővel ne legyen túl sűrű, vagy éppen túl ritkás.

Kész látványterv

A tervezés menetében a megrendelői igényeknek, a kert adottságainak, valamint a hozzáértő tervező kert design javaslatainak, szakmai tudásának alapulvételével és mindezek összehangolásával megszülető kertterv biztosítja továbbá, hogy a kertépítés során minél gördülékenyebb legyen a munkavégzés, Kertépítő munkatársaink a méretarányos tervek alapján tűzik ki a tervezett vonalvezetést, valamint a kert adottságainak megfelelően elhelyezik a növényeket és a különféle kerti létesítményeket, műtárgyakat.

Mennyibe kerül egy jó kertterv?

Minthogy a kerttervezés ára több tényezőtől függ, így erre a kérdésre csak az egyedi sajátosságok és a megrendelői igények ismeretében tudunk érdemi választ adni.

Általánosságban megállapítható ugyanakkor, hogy a kerttervezésre – mint kiemelt szakértelmet igénylő mérnöki munkára - adandó árajánlat egyfelől a megrendelői igényektől, a tervezői munka milyenségétől (koncepcióterv, 3D látványterv, engedélyes terv stb.), másfelől a tervezéssel érintett magánkert vagy más terület adottságaitól (méret, tagoltság stb.) függ, azzal arányos.

Budapesten és az agglomerációban a helyszíni felmérés és a tervezést megelőző első konzultáció azonban minden esetben ingyenes.

Egyedi kerttervezési és kertépítési árajánlat kérése céljából keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén: telefonon a +36 20 34 51 349-as számon, vagy e-mailben az info [kukac] kertelunk [pont] hu címen.