Modern kert építése Budapest XVI. kerületében

Egy Budapest XVI. kerületében található modern kert születését szeretnénk ebben a cikkünkben bemutatni.

Kedves Megrendelőnk a helyszíni felmérés során ismertette kívánságait és kérését, melynek értelmében egy modern stílusú kertet szeretett volna viszontlátni, azzal hogy, amennyiben ez lehetséges, úgy a nagyon szögletes, geometrikus alakzatokat ívesebb vonalakkal törjük meg. A kert egyik sarkába egy 2X2 méteres kerti pihenőt képzelt el. Javaslatunkra ezt a pihenősarkot egy magasított ágyás veszi majd körül, méghozzá kiváló takarást adó bambusszal beültetve.

Kerttervezés részlet

A nappalival szemben egy nagyobb felületű fal húzódik melynek takarásáról is gondoskodni kellett. Ennek megfelelően ide terveztünk egy lépcsőzetes kialakítású ágyást, valamint a növénykiültetésnél igyekeztünk oszlopos, valamint síkban formára növesztett növényeket kiválasztani, mint az oszlopos boróka (Juniperus communis ’Hibernica’), kordonra nevelt körtefa (Pyrus calleryana). A család gyerektagjainak is terveztünk egy részt, ahol a kerti játékszerek kerültek elhelyezésre. A kertben szeretet volna a Megrendelőnk még egy kerti zuhanyt is elhelyezni. Ezek kialakítását, környezetét is modern jegyekkel valósítottuk meg.

Modern kerttervezés

A konkrét esetben Megrendelőnktől kaptunk egy előre elkészített listát arról is, hogy mely növények tetszenének neki. Ezek közül közösen kiválasztottuk mindazon növényeket, amelyek a kert adottságainak, a hazai klimatikus viszonyoknak leginkább megfelelnek.

Kerttervezés

A fentiekhez hasonló megrendelői igények, elvárások nagyban megkönnyítik a mi munkánkat is, ugyanakkor amennyiben Önnek nincsenek konkrét elképzelései kertjével kapcsolatban, akkor se kell megijedni. Ez esetben a találkozásunkkor az általunk bemutatott képek alapján közösen kiválasztjuk azt a kertstílust, vonalvezetést, növényvilágot, ami Önnek a legjobban tetszik és ez már kellő alapot nyújt számunka a kert szakszerű megtervezéséhez és megépítéséhez.