Kert építése Budafokon

Kertépítés Budapest Füvesítés Így dolgozunk

A kerttulajdonosok egy része a bujább kertkialakítások helyett egyszerű vonalvezetésű virágágyásokat és nagyobb fűfelületet szeretne látni a kertjében. Ilyen letisztult kertet alakítottunk ki például Budafokon is

Friss gyepfű egy modern Budafoki kertben.

A bemutatott kert elsődlegesen a gyerekek játékainak a színtere, emiatt keskenyebb virágágyásokat terveztünk, amelyeket a kovácsoltvas kapunál ívesebb vonalakkal kiszélesítettünk, hogy ide valamivel több díszítő növény kerülhessen. Az ágyások többi részében a növények célja a lehatárolás volt, úgymint a kocsibeálló és fűfelület közötti gömb puszpáng sor, valamint az utcafront és a kert közötti korallberkenye sor.

Budafoki kert képe az utcafrontról

A kert kialakítása teljesen gyermekbarát, mert a nagy fűfelületeknek köszönhetően többféle mászókát, ugrálót is el lehet később helyezni a kertben, ha pedig szabadon hagyjuk, úgy elég nagy tér áll rendelkezésre például a labdázáshoz. Az ilyen intenzíven használt gyepfelületek esetén a gyepszőnyeg minőségének fenntartásához elengedhetetlen a rendszeres tápozás és öntözés, hogy a nappali „kiképzés” után minél jobban regenerálódjon a zöld terület.

Így nézet ki a kert, majd ilyen szép virágos és üde zöld lett!

Az ilyen egyszerűbb kialakítású kertek előnye, hogy gyermekeinknek rengeteg terület marad a játékra, emellett könnyen fenntartható, hiszen a kevesebb növény, később kevesebb metszést és ápolást igényel. A fűnyírás is egyszerűbb feladat itt, hiszen a füvet körülvevő virágágyások nem hirtelen váltakozó vonalvezetésűek, hanem hosszan ívelt vonalakkal határolt területek.