Elegancia a kertben – így készül egy villakert!

Villakert Kertépítés Budapest Így dolgozunk

Az alábbi képeken egy nívós budai villa kertjét mutatjuk be. A kúria jellegű rezidenciához illő elegáns környezet, a régi és az új harmonikus találkozásának megteremtése Megrendelőnk alapvető elvárása volt a kerttervezés és kertkialakítás során.

A tágas terekkel rendelkező, ám a kíváncsi szemektől elzárt, intim és letisztult kert építése során a zöld és fehér harmóniáját valósítottuk meg. A gyönyörű gyepszőnyeg pázsit-felületeket az örökzöld növényvariációk és az üdén zöldellő levéldísznövények váltogatják. A kertbe kizárólag fehér virágú rhododendornokat és hortenziákat telepítettünk. A fehér virágok klasszikus, esztétikus egységet alkotnak a sok zöld színű növénnyel és az épület fehér színével. Ez a két, bokor méretűre növekvő növény ráadásul a régi korokat idézi, ami ugyancsak a klasszikus stílust idézi.

Elegáns megjelenés jellemzi a villakertek többségét.

A bemutatott kert kiváló példa arra, hogy újonnan miként alakíthatunk ki idősnek tűnő, beállt kertet. A villa-épülethez mindenképpen kevesebb, de nagyobb méretű növény illik. Ennek elengedhetetlen eszköze a meglévő régi növények (vagy azok egy részének) megtartása és az újonnan beszerzett koros növények ültetése, telepítése. A faiskolában nevelt, többéves fák ültetésével hamarabb érjük el azt, hogy a kert idősebbnek nézzen ki. Ezzel az épület korát is kinézetre többnek látjuk, és az igényesen felújított villa így antik, meghitt de mégis újszerű benyomást kelt bennünk.

A villa előtt, a gyepfelület közepén modern úszómedence épült. A terasz burkolatához hasonló kőlapokkal egységesebb az egész kert, jó kapcsolatot sikerült teremteni a ház és a zöldfelület között. Az épület alapstílusa a klasszikus épületeket idézi, így a klasszikus kertekből átvett medence-elem rendkívül jól mutat. Ehhez hasonlóan a kőzúzalékkal borított járófelület, az épület fehér színe és a terasz kövezete ugyanezt a hatást erősíti. A gyönyörűen felújított (és kis mértékben átalakított) kúria jellegű épület a bemutatott kert révén egy hozzá harmonikusan illeszkedő természetes környezetet kapott, ahol a nyugalom zöld szigete várja a villa lakóit és vendégeit. A terasz és a vízfelülettel megszakított gyep kiváló helyet ad a csendes elmélyülésnek.

A klasszikus és elegáns környezetet biztosító kert természetesen nem nélkülözi a modern technikai elemeket sem: a kert vízellátását automata öntözőrendszer biztosítja, az esővíz hasznosításának rendszere kiépítésre került, csakúgy, mint a kerti világítás energiatakarékos elemei. Ezeket a modern kori vívmányokat, technikákat természetesen az összes, általunk tervezett és kiépített kertben megvalósítani és használni igyekszünk.

További villakert fotóink: