Minimál stílusú kert tervezése Budapesten

Kerttervezés Minimalista kert Így dolgozunk

A profi kertépítéshez nagyon fontos művelet az ezt megelőző kertfelmérés, kerttervezés. Helyszíni felméréseink során rögzítjük a kert adottságait, valamint a megrendelővel egyeztetjük, hogy mi is az ő óhaja, elképzelése. Minimalista kertek kialakításánál természetesen lényeges szempont a ház stílusa is, de frappáns megoldásokkal egy régebbi építésű vagy más stílusú családi házhoz is könnyedén ki lehet alakítani modern, minimál stílusú kertet.

A minimál designt követő kert tervezésénél előnyben részesítjük a geometriai formák kertvonalvezetésében történő határozott megjelenítését. A növények kiválasztásában is erre a célra törekszünk, ezért az ilyen kertekben gyakran helyezünk el gömb puszpángokat (Buxus sempervirens), nyírott és oszlopos tiszafákat (Taxus baccata fajták), oszlopos borókát (Juniperus communis ’Hibernica’ vagy Cupressus sempervirens). A formák mellet nagy jelentősége van a színeknek és a színek erőteljes kontrasztjának is. Növények közül választhatunk például bordó lombozatú japán juhart (Acer palmatum), szárnyas kecskerágót (Euonymus alatus), vagy pirosas vesszőjű fehér somot (Cornus alba), bordó hólyagvesszőt (Physocarpus opulifolius 'Diabolo'), valamint különféle díszfüveket.

A be és kiugró részek nem csak az ágyások horizontális, hanem a vertikális vonalvezetésében is megjelennek. Mint például az alábbi budapesti kertünknél, ahol betonból többszintes modern vonalvezetésű ágyást alakítottunk ki.

Határozott, egyenes formák jellemzik a minimál dizájnt

Íme az elkészült minimál stílusú látszóbeton virágágyás

Amennyiben egy kifejezetten modern - minimalista stílusú kert kialakítása a cél, akkor az épített elemek markáns megjelenését nem rejtjük a növények lombozata mögé. Viszont ha régebbi építésű, nem kifejezetten modern dizájnú családi házunkhoz szeretnénk egy ilyen stílusú kertet, akkor a harmonikus megjelenés érdekében a szögletes vonalakat benyúló növényekkel „lágyíthatjuk”. Ha szeretné meglévő kertjét modernizálni, vagy új építésű házához modern, minimalista kertet kialakítani, keressen minket bátran! Előbb megtervezzük, majd tételes kiviteli árajánlatunk elfogadása esetén meg is építjük minimál vagy modern stílusú kertjét.