Egy irodaház díszkertje Zuglóban

Így dolgozunk Irodai kert Kertépítés Budapest Kerti tűzhely

Napjainkban már az irodaházak is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetük parkosítására, ami nem csoda, hiszen felmérések bizonyították, hogy az alkalmazottak kedve (és munkakedve) sokkal jobb, ha a közelben minél több a zöld, valamint az olyan terek, amelyek a kikapcsolódást segítik. A bemutatott képeken egy zuglói irodaház nyeles telkét láthatjuk, amiből egy többfunkciós kertet alakítottunk ki.

Pihenőrész a zuglói irodaház kertjében

Mivel egy irodaház kertjéről van szó, ahol egy csapatnak kell nap, mint nap a legjobb tudását adva dolgozni cégük sikeréért, így mindenekelőtt a kert, mint közösségi hely kialakítására törekedtünk, ahol is a fő szempont a téralkotás volt, amit a szintek kialakítása is jól mutat. A sütögető rész, valamint az árnyas filagóriás rész is a kert vízszintje alá lett süllyesztve, ennek ellenére szerves részei a kertnek, minthogy a buja növényzettel beültetett virágágyás vonalvezetése erőteljesen követi a két kerti építmény vonalát, egyfajta élő hidat képezve a kettő egység között.

Színes növények alkotják a sövényt.

A bemutatott kertben több funkcióval is találkozunk egy relatíve kis felületen, mégse tűnik zsúfoltnak a kert. Igyekszünk az ilyen területeken a kert méreteihez méretarányos kerti elemeket kialakítani, amit ennél a kertnél is alkalmaztunk. Emiatt csak az egyik oldalon - méghozzá a sütögető és a kerti pihenő felőli oldalon - alakítottunk ki nagyobb virágágyást, mert amennyiben a túloldalra telepített sövénysor helyére ugyancsak buja virágágyást terveztünk volna, az már túlságosan összeszűkítette volna a teret ezen a keskeny, hosszúkás telken.

A csapatépítő programok központi helye a kerti sütő.