Kertépítési szolgáltatásaink Veresegyház és környékén

Kertépítés Pest megye

Veresegyház városa Budapesttől mintegy 25 kilométerre észak-nyugatra fekszik, és a Gödöllői-dombságon helyezkedik el. Délről a mogyoródi Gyertyános, a fóti Somlyó és a csomádi Magas-hegy, kelet felől és északról a Margita, valamint az Öreghegy, északnyugatra az őrbottyáni Őrhegy határolja.

Veresegyház az egyik legdinamikusabban fejlődő Budapest környéki város. Veresegyházra, csakúgy mint a szomszédos Szadára és Gödöllőre, mostanában igen sok - többnyire kisgyermekes - család költözik. A kertépítés Veresegyház új parcellázású területeire jellemző leginkább. Itt a tulajdonosok egy része saját kezűleg műveli a kertjét, de sokan szakképzett kertépítő céget keresnek fel. A tapasztalatunk az, hogy azon kerttulajdonosok akik saját kezűleg kezdik el megművelni a kertjüket, de ezt szakszerűen szeretnék végezni, előbb vagy utóbb megbízást adnak egy kertépítő cégnek.

Családi házak közepes méretű kerttel

Tapasztalataink szerint Veresegyház jellemző kerttípusa – főként az újabb településrészeken – a többnyire mediterrán vagy valamely más modern stílusirányzatban épült házhoz illő mediterrán illetve modern kert, de ezek mellett számos kertvárosi stílusú, netán kifejezetten vidékies hangulatú, illetve ehhez hasonló romantikus stílusú kert is épül(t) a környéken (utóbbiak főként a tradicionális építészeti elemeket magukon viselő, vagy korábbi parasztházak felújításával, átépítésével kialakított családi házakra jellemzőek).

Veresegyházi rézsűs kert

A veresegyházi családi házak kertjei döntően közepes méretűnek mondhatóak. A dombsági városfekvésből adódóan sokszor lejtős kertkialakítások miatt szükséges támfalakkal lépcsőzetes teraszokat, sík felületeket kialakítani a kertek többségében.

Főként az újabb parcellázású telkek esetén fokozott igény mutatkozik a közeli szomszédos telkektől, családi házaktól való elhatárolásra: ennek kiváló kertépítészeti megoldása a kellően sűrű ágrendszerű, gyors növekedésű fajokból álló sövények telepítése.

Ugyanaz a kertm másik szemszögből Ugyanez a domboldalba épült kert, csak szemből

Minthogy Veresegyház és környékén a kertvárosokra, agglomerációra jellemzően a családi házak kertjei nem csupán díszkertek, hanem kifejezetten funkcionális helyek, amelyek a család életterének szerves részét képezik, így ennek megfelelően a kertek többségében találhatunk pihenésre és például grillezésre is alkalmas méretű teraszokat, egy-egy gyereksarkot (játszórészt), illetve kerti sütögetőnek fenntartott részt. Ahol kicsivel több hely áll rendelkezésre, ott gyakran kerti dísztavat, vagy fürdő tavat, illetve medencét is szoktunk építeni.

Főbb kertépítési szolgáltatásaink Veresegyház és környékén:

Kerttervezés
Teljes körű kertépítés mediterrán, modern, kertvárosi, vidéki, romantikus stílusban
Füvesítés, gyepszőnyeg fektetése
Támfalak építése, térburkolatok, kocsibejáró, kerti sütő kialakítása
Kertépítés Őrbottyán és Szada településeken is
Automata öntözőrendszer telepítése
Tavaszi, őszi kerti munkák elvégzése

Kérem tekintse meg referenciaképeinket!