Kertépítés Budapesten 1 nap alatt

Megfelelő szervezéssel és egy jól összeszokott csapattal egy kisebb kertet, legyen szó sorházról, ikerházról vagy önálló ház kertjéről, akár egy nap alatt is megépítünk.

Budapesten, a Wekerle telepen található az itt bemutatott kert, ahol a tulajdonos kívánsága egy üde, zöld gyepfelület volt, valamint szeretett volna a kertjében szép virágokat is látni. Emellett a fűszernövényeihez ágyásokat, valamint a kert fenntartásához szükséges eszközök tárolásához egy faház elhelyezését kérte ügyfelünk a tervezés során.

A gyepszőnyegterítéssel kialakított pázsit egyik oldala mentén egy vékonyabb sávban virágágyást létesítettünk, amibe kisebb növekedésű, virágosabb cserjéket ültettünk. A gyomosodás megelőzése és a mulcsolás előnyeinek kihasználása céljából fenyőkéreggel borítottuk a talajt a növények körül. A pázsit és a növények vízellátásának biztosítására természetesen automata öntözőrendszert is telepítettünk. A kerti faház oldalához pedig kialakítottunk egy pihenő sarkot, ahová egy fehérre festett pad került. Ide a tulajdonos bármikor kiülhet a szabadban pihenni, olvasgatni, ezáltal is élvezve kertjét.

Akár egy nap alatt is megoldható a kertépítés

Az egyik sarokba kerültek a fa deszkákból kialakított emelt fűszerágyások, melyeket murvaágyba fektettük. A fűszernövények révén igazi kis konyhakert is létesült az egyébként kis alapterületű kertben.

Megfelelő szervezéssel 1 nap is elég a kertépítésre