Könnyen fenntartható kert Budapest XIV. kerületében

Így dolgozunk Kertépítés Budapest Kertfenntartás Környezettudatosság Füvesítés

Az itt bemutatott zuglói kertet a ház formavilágának megfelelően modern stílusban terveztük meg, ahol a gyep uralkodik, amely köré könnyen fenntartható növényeket terveztünk és telepítettünk, ezáltal biztosítva a kert egészének, ápolt megjelenésének fáradságtól mentes fenntarthatóságát.

Az újonnan épült családi ház letisztult karkaterétét mértani formák alkotják. A teraszon üveg-korlát található és a földszinten a nappali és a terasz között is nagy méretű üveg-ajtó található.  A terasz és a járófelületek járólappal burkoltak. Nagyon praktikus ez a burkolat kertkapcsolat esetén, mert könnyen tisztítható és jól terhelhető, használható.

Mediterrán kis kert Budapesten Zuglóban

A terasz árnyékolástechnikai rendszere és az ott elhelyezett egyszerű vonalvezetésű rattan-bútorok mind a ház, mind a teraszhoz közvetlenül kapcsolódó kert modern stílusához jól illenek. Az árnyékolással nyáron is kellemes környezet alakítható itt ki, télen pedig - behúzott állapotában - a kevesebb fényt kellően átereszti. Minden évszakban balkon- és kétnyári virágokkal beültetett edények díszítik a modern stílusú teraszt.

Mértani vonalvezetésű kert nagy gyepfelülettel

A kert a házhoz képestátlagos méretű, azonban nagy részét gyepfelület teszi ki, így növeli a térélményt és jól használható szabadidős elfoglaltságokhoz. A kert szélén jobboldalt friss ültetésű babérmeggyekkel alakítottunk ki sövényt, hogy a szomszéd felől a belátást csökkentsük. Baloldalt a szomszédnál már létező, ültetett növények miatt nem kellett sövényről gondoskodni.

Nagy gyepfelület és keskeny ágyások kerültek a hátsókertbe

Az ágyások keskenyek, kifejezetten a kiugró felületekhez és a kerítéshez igazítottak, hogy minél nagyobb gyepfelületet nyerjünk, de horizontálisan mégis megtörjük a kertet velük. Ennek megfelelően a terasz előtt, a kert hátsó részében elhelyezkedő burkolt felület előtt és hosszanti irányban a kerítés mellett kaptak helyet. A földet fenyőkéreggel takartuk a gyomosodás megelőzése és az automata öntözőrendszer által kijutatott víz visszatartása végett. A kert két oldalán egy-egy fát ültettünk a későbbi árnyékolás és a kert tagolása miatt. Az ágyásokban könnyen gondozható, kevés ápolást igénylő növényeket telepítettünk, úgymint: parkrózsa (Rosa), japánfű (Miscanthus sinensis), levendula (Lavandula).

Ha Ön is könnyen fenntartható kertet szeretne, annak megtervezése és megépítése érdekében forduljon hozzánk bizalommal!