Gyermekbarát kertek kialakítása

Így dolgozunk Kerttervezés Kertépítés Budapest

A családdá váló kerttulajdonosok a kertkialakítás során főként a játékterek létrehozására koncentrálnak, de egy valóban gyermekbarát kerthez ennél jóval több kell. A gyermekjátékok stabil telepítése mellett olyan szempontokat is fontolóra kell vennünk, mint a megfelelő növényválasztás (kerülve a mérgező vagy szúrós növényeket), valamint a biztonságos, tágas és mindenekelőtt praktikus kertrészek kialakítása.

Ha a csemeték szabadon, állandó felügyelet nélkül is nyugodtan játszhatnak odakint, akkor hátradőlhetünk:

valóban gyermekbarát lett a kertünk.

De mire van szükség ehhez? És mit kell tennünk, hogy kertünk ne csak a megbízhatóságról szóljon, hanem olyan helyet teremtsünk, amelyben a felnőttek is feltöltődhetnek? Ezekre a kérdésekre adunk most választ - konkrét példákat is mutatva munkáinkból :-)

gyermekbarat-kert-kis-játszohazzal

Több mint játéktér

A gyermekbarát kertekben a játszósarok kialakításakor kiemelten fontos a gyermekek fizikai biztonságának megőrzése, mind a játékok kiválasztásában, mind pedig a játszótér közvetlen környezete tekintetében.

gyerekbarat-kert-kapuvaron

Ebből adódik, hogy amennyiben nem „nulláról” építjük a kertet, hanem egy meglévő kert átalakítására kerül sor, úgy rendszerint a felesleges vagy veszélyes növények eltávolításával is foglalkoznunk kell a tereprendezés mellett. Mindez nemcsak esztétikailag varázsolja szebbé a területet, hanem olyan helyet teremt, amely ideális a családok számára. A kert „megtisztítása” után a különféle kerti elemek kialakítása kerül sorra: a domborzati viszonyoktól függően szükség lehet támfalak építésére, burkolásra, lehatárolásra. A gondos tervezésnek köszönhetően már ezzel a lépéssel létrehozunk egy multifunkciós, látványos és sokoldalú "kertalapot".

kerti-jatek-csuszda

A modern funkcionalitás és az elegancia harmóniája

Mivel a családbarát kertek kialakítása során a funkcionalitás és az esztétika találkoznak, kedves Megrendelőink gyakran előnyben részesítik a modernitás kínálta lehetőségeket. A megfelelő szögekben ívelt vonalvezetés, a funkcionális területek és a letisztult színek, olyan környezetet teremtenek, amelyek vonzóak mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.

modern-gyerekbarat-kert-budapesten

Az egyszerű kezelhetőség szintén kiemelten lényeges szempont és általános igény a családok esetében. Érhető módon a családtagok feltöltődni, pihenni szeretnének a kertjükben és a lehető legkevesebb időt tervezik annak gondozására szánni. A megfelelő növények kiválasztásánál tehát a különböző habitusok, a formák alkotta kontrasztok mellett a hosszú távú fenntarthatóság is alapvető.

gyerekbarat-kert-kapuvaron

Időspórolás modern eszközökkel

Az időspórolás érdekében modern eszközökkel, például robotfűnyíróval és öntözőrendszerekkel, vagy más hasonló okoskerti megoldások révén emelhetünk életminőségünkön. Az automatizálás lehetővé teszi, hogy a szülőknek több idejük maradjon a gyermekeikkel való játékra és a tényleges kikapcsolódásra, ráadásul

a modern kerti eszközök nemcsak időt, hanem pénzt is spórolnak számunkra.

Így például az automata öntözőrendszerek víztakarékosak, így igazán jól megtérülő befektetést jelentenek.

husquarna-robotfunyiro

Élet a kertben

A gyermekbarát kertekben is helyet kaphatnak látványos ágyások, melyeket az évelők és színes virágok tehetnek egész évben szemet gyönyörködtetővé. 

szep-viragos-kert.jpg

A kerti élményt kiegészítve olyan elemeket is beépíthetünk, mint a madáritatók és rovarhotelek. Gyermekeinknek ezáltal egyedülálló lehetőséget teremthetünk a természet megfigyelésére és megismerésére – méghozzá a saját lakhelyünkön belül.

Szórakozás és kikapcsolódás

Végül ne feledkezzünk meg a kedvelt kinti programokról, a kerti sütögetőkről, játszóterekről és medencékről sem, hiszen számos családban éppen ezek teszik teljessé az otthoni élményeket. A testreszabott elemek és megoldások segítségével a gyermekbarát kert nemcsak gyönyörű, élhető és praktikus lesz, hanem egy olyan hely is, ahol a család megannyi emlékezetes pillanatot gyűjthet.

kert-medence

Inspirálódj korábbi referenciáinkból

Amennyiben további ötletekre van szükséged, tekintsd meg weboldalunkon található hasonló kertjeinket és korábbi, gyermekbarát referenciáinkat, vagy kérd személyre szabott ajánlatainkat megadott elérhetőségeinken!

elérhetőségeinkért klikk ide