Találatok: Kerttervezés

Ilyen volt-lett

Kertépítés

Kertépítő szakcégként fő tevékenységi körünk, fő profilunk a KERTÉPÍTÉS, méghozzá a kerttervezéstől a kész kert átadásáig tartó valamennyi munkafolyamat elvégzése.


Füvesítés egyszerűen

Füvesítés

A zöldfelület kialakítása, avagy füvesítés két fő módszerrel történhet: magvetéssel, illetve gyepszőnyeg terítésével. Mind a gyepszőnyegezésnek, mind a füvesítésnek megvannak az előnyei és hátrányai. A kert kialakítása, megújítása során fontos alaposan mérlegelni, melyikkel érhetjük el a kívánt eredményt: vajon a gyors és esztétikus gyepszőnyeg, vagy a hagyományos, de kicsit hosszadalmasabb füvesítés váltja be a hozzá fűzött reményeket? Bármelyik megoldást választjuk,  végig kell vezényelnünk a megfelelő munkafolyamatokat a sikeres és hosszantartó eredmény eléréséhez.


Kérdőjel

Miért is érdemes minket választani?

Ha kertépítő szakcéget keres, akkor kiváló választás a Kertelünk Kft! De miért is merjük oly bátran ajánlani saját magunkat és miért ajánlanak minket korábbi megrendelőink másoknak is?


Szegfű mező

Mediterrán kerti növények, melyek biztosan nem fagynak ki a kertedből!

A magyarországi mediterrán kertek kialakításakor, a növények kiválasztásánál nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a mediterrán kerti növények egy része fagyérzékeny, amely a hazai téli időjárást, a fagyokat nem viselné el. Erre tekintettel most sorra vesszük, hogy a mediterrán kertek növényei közül melyek azok, amelyek kiültetésük esetén sem nem fagynak ki a magyarországi kertekben.


Színes modern kert terv

Egy modern kert tervezése

Ha a modern kertstílus áll Önhöz és környezetéhez legközelebb, de még nem tudja, hogy ez miként lenne megvalósítható a gyakorlatban, úgy az alábbi kertünk tervezésének rövid bemutatásával biztosan hasznos segítséget nyújtunk Önnek.


Modern kert

Főbb kert típusok

Vezércikkünkben és a következő aloldalainkon a fontosabb kert típusokat mutatjuk be, sok-sok illusztrációval. Például a mediterrán, a modern, a vidéki, illetve a hegyvidéki kerteket.


Sorházi kert

Sorházi kertek – kis kertek tervezése, növényei

Sorházi kerteknél illetve kis kerteknél egészen kicsike zöld terület áll csak rendelkezésre. Ennek nagy részét a gyep teszi ki. Növényzetére az álló sövény és a színes virágok a jellemzők.


Kertelünk jelkép

Kerttervezési tudnivalók

A kert alaprajzának felvételezése után jöhet az érdemi kerttervezés! Fontos alapszabály, hogy mindig a nagyobb elemek megtervezésével kezdjük a kertterv kialakítását, és csak ezt követően jöhetnek az apróbb részletek.


Gyerekbarát, virágos vidéki kert

Gyerekbarát, virágos vidéki kert kialakítása

Az itt bemutatott hagyományos stílusú, ám új építésű ház vidéken, kisvárosi környezetben található. A kerttervezés és kertépítés során kitűzött cél egy hosszú távon is fenntartható, árnyas és napos részeket egyaránt felvonultató, sok-sok virággal teli, mégis gyerekbarát kert kialakítása volt. Ennek megfelelően a csodás tervezésű házhoz tartozó, egyébként igen nagy alapterületű, sík kertet romantikus, vidékies stílusban terveztük meg, sok-sok virágzó növénytársítással.


Korszerű és modern kerttervezés

Modern kerttervezés

Jelen írásunkban a kerttervezésben használatos modernkori technikai eszközöket mutatjuk be. Ha azonban a fenti cím hallatán inkább a stílusában modern kerttervezés, a modern kertépítés iránt érdeklődik, úgy ajánljuk figyelmébe a modern kertek építése, valamint a modern kert tervezése menüpontokat, valamint az általunk tervezett és épített modern kerteket bemutató képgalériánkat.


Anyagválasztás modern kerthez

A modern kert stílusjegyei

Bármilyen stílusban is tervezzük és építjük meg kertünket, fontos, hogy a megfelelő anyagokat alkalmazzuk, és azoknak is köszönhetően érjük el a várt hatást, illetve megjelenést.


Minimalista kert

Minimál stílusú kert tervezése Budapesten

A profi kertépítéshez nagyon fontos művelet az ezt megelőző kertfelmérés, kerttervezés. Helyszíni felméréseink során rögzítjük a kert adottságait, valamint a megrendelővel egyeztetjük, hogy mi is az ő óhaja, elképzelése. Minimalista kertek kialakításánál természetesen lényeges szempont a ház stílusa is, de frappáns megoldásokkal egy régebbi építésű vagy más stílusú családi házhoz is könnyedén ki lehet alakítani modern, minimál stílusú kertet.


Tevékenységi körök logó

Tevékenységi köreink

Kedves Érdeklődő!

Cégünk, a Kertelünk Kft. közel 20 éve meghatározó szereplője a magyar kertépítő szakmának.  Elsődlegesen Budapesten számíthat ránk mindenki, aki egyedileg tervezett, magas szakmai színvonalon megépített, hosszú távon is szép kertre vágyik.


Kerttervezés házilag

Kerttervezés házilag

Amikor a kertbarátok, kerttulajdonosok maguk állnak neki kertjük megtervezésének, gyakran merül fel a kérdés: hol kezdjük el, milyen sorrendben haladjunk, és persze hogyan tévedhetünk a legkevesebbet szakmailag.


Sziklakertek tervezése

Sziklakertek tervezése lépésről - lépésre

Amennyiben sziklakertet szeretnénk építeni a kertünkbe, jó tudni, hogy a sziklakertet több szempont figyelembevétele mellett tervezhetjük meg helyesen.


Kert alaprajz

Kerttervezés lépései a Kertelünk Kft-nél

A megvalósult kertjeink megépítése előtt nagy hangsúlyt fektettünk azok megtervezésére. Amikor a kerttulajdonos felveszi velünk a kapcsolatot, és kölcsönös egyetértés mellett elindítjuk a kerttervezés (vagy kertépítés) menetét, akkor először is a helyszínen felmérjük a kertet és megbeszéljük az igényeket, elképzeléseket. (Ezen első felmérés és szaktanácsadás feltételeiről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.)


Modern kert terve

Modern kert építése Budapest XVI. kerületében

Egy Budapest XVI. kerületében található modern kert születését szeretnénk ebben a cikkünkben bemutatni.


Picike kert

7 tipp, kis kertek tervezéséhez

Sokaknak problémát okoz kisebb kertek kialakításakor a rendelkezésre álló zöldfelület korlátozott volta. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttük a kiskertek építésének néhány alapvető szabályát, melyet érdemes szem előtt tartani már a tervezés során is.


Szép kertek, ahogy csináljuk

10+1 igazán szép és ötletes kert képekben

Munkáink során hangsúlyozottan törekszünk az egyedi és kreatív kertkialakításokra, a szép és ötletes kertek megalkotására. Közhelyszerűen hangzik, de nincs két egyforma kert, mint ahogyan nincs két egyforma ember (kerttulajdonos) sem. Éppen ezért stílusoktól függetlenül, határok és kötöttségek nélkül kell tudnunk minden kertbe belelátni és megtervezni azt, ami tényleg odaillik, és egyúttal a megrendelő személyiségéhez, kerttel szembeni elvárásaihoz is passzol. Az alábbiakban bemutatunk néhány kert ötletet képekben a korábbi munkáink közül, mintegy inspiráció gyanánt azoknak, akik éppen kertjük tervezése, építése előtt állnak.


Modern kert Budaörsön

Modern kert építése Budaörsön

Az itt bemutatott kertet egy kifejezetten modern stílusban épült házhoz építettük, és mint a képeken is látható, a hozzá illő modern-minimál stílusúra terveztük. Mint minden modern kertben, itt is a főszerep a különböző színű és megjelenésű mértani foltok, építészeti elemek egymás mellé rendelésén alapul.


Mediterrán díszfák

Mediterrán kertek tervezése dióhéjban

Sokan szeretik, szeretjük a mediterrán tájakat és az ott élő növényeket. Nemcsak az utazásaink során láthatunk ilyeneket, de otthonunk környékén, a kertünkben is teremthetünk hasonló környezetet, mediterrán jellegű kerteket. A mediterrán kertek fő látványelemei: a télizöld lomblevelű növények, az illatos növények, a burkolatok helyes megválasztása, a kaspók, szobrok és terasz-kialakítások, végül pedig az élénk virágszínű növények.


Kert terv

Kerttervezés árak

Amikor egy kerttulajdonos vagy kertbarát kimegy a kertjébe és valamiért elégedetlen a látvánnyal, úgy – és ez főként kora tavasszal a jellemzőbb – rendszerint arra az elhatározásra jut, hogy itt az ideje rendbe hozni a területet. Innentől a lehetőség már kétféle: vagy saját maga házilag, családi-baráti segítséggel oldja meg a kertrendezést a tulajdonos, vagy egy kertépítő céget bíz meg a szükséges feladatok ellátásával.


Lejtős terepkezelés

Hegyoldali, lejtős kertek – tervezése, kialakítása

Leginkább Budapest budai kerületeiben jellemző, hogy a megépítendő kerten belül igen nagy szintkülönbségek vannak, köszönhetően a budai oldalt meghatározó "hegyes-völgyes" domborzati viszonyoknak. A szintkülönbségek áthidalására a különféle támfalak és rézsűk szolgálhatnak.


Kerttervezés

Kerttervezés

A kertépítés első fázisa az építendő (netán átépítendő) kert szakszerű megtervezése, melyet sokéves kertépítési és kertfenntartási szakmai tapasztalattal is rendelkező, szakmérnök munkatársaink, valamint állandó - külsős - kerttervező partnereink végeznek, ezáltal is garantálva a kertészeti terv kivitelezhetőségét és szakszerűségét, valamint az elkészült kert könnyű fenntarthatóságát.


Békés kerti tó

Kerti tavak és csobogók

Egy tó a kertünk legkülönlegesebb része. Ismerjük meg milyen típusai vannak és mire figyeljünk a tervezés során.


Ötletek a kertépítéshez

Kertépítési tanácsok, ötletek

Amennyiben kertjének átépítéséhez, illetőleg új kertjének kialakításához szakemberek, így valamely kertépítő cég szolgáltatásait nem kívánja igénybe venni, hanem szabad idejében családi, baráti segítséggel saját maga végezné el a kivitelezést, úgy munkájának megkönnyítése és eredményessége érdekében javasoljuk megfogadni az alábbiakban írt szakmai tanácsainkat.


Világítástechnika a kertben

Kerti világítástechnika

Az esti világítással tehetjük még egyedibbé napnyugta után kertünket. A gondosan kiválasztott világítótestekkel egyes kerti elemeket még jobban kiemelhetünk, mint napfénynél.


Rendezett mulcsozás

Mulcsozás

A mulcs olyan szerves anyag, amely a talaj felszínének betakarására szolgál. Magyarországon legtipikusabb a fenyőkéreg (azon belül is a "vörös" vagy "borovi" fajta) mulcsként való terítése, de külföldön pl. a kakaóbabhéj – mint a csokoládégyártás egyik mellékterméke – is használatos mulcsozásra.


Okoskert mindenkinek

Okosotthonhoz okoskert

Mégis hogyan lehet egy kert okos? Teszik fel sokan a kérdést magukban e kifejezés hallatán, pedig a válasz igen egyszerű. Attól lesz a kert okos, hogy okosotthon megoldásokkal van tele. Miért kellene, hogy egy okosotthon „okossága” véget érjen a ház külső falainál? A technológia adott, alkalmazható hát a ház kültéri nappalijában, a kertben is.


szép kertek

Szép kertek fotói, kertépítés képek és ötletek

Alábbiakban tekintheted meg néhány referencia munkánkat! Egyedi, ötletes és igazán szép kertek fotóit, sok-sok kertépítés képet válogattunk össze ebben a galériában, hogy a szavak helyett a képek "meséljenek" eddigi munkásságunkról. 


Gyermekbarát kertek kialakítása

Gyermekbarát kertek kialakítása

A családdá váló kerttulajdonosok a kertkialakítás során főként a játékterek létrehozására koncentrálnak, de egy valóban gyermekbarát kerthez ennél jóval több kell. A gyermekjátékok stabil telepítése mellett olyan szempontokat is fontolóra kell vennünk, mint a megfelelő növényválasztás (kerülve a mérgező vagy szúrós növényeket), valamint a biztonságos, tágas és mindenekelőtt praktikus kertrészek kialakítása.


Házi módszerek logó

Kertépítés házi módszerekkel

Tudjuk egy igazán profi kertépítés sokszor nagy anyagi terhet ró a kerttulajdonosra. Ha mindenképpen házilag kell megoldanunk a kertünk karbantartását, akkor ezt a pár fontos szempontot érdemes betartani, illetve ezek szerint kialakítanunk a kertünket.


Citrus csemete

Cserjék és fák a kertben

A fák és cserjék között lombhullató és örökzöld növényeket találunk. A kertekbe, közterületekre több ezer faj és fajta közül választhatunk. Sokféle alak, szín és méret jellemzi ezeket a növényeket, és szinte minden területre, kertrészletbe található a kert stílusához igazodó és a hely adottságainak is megfelelő dísznövény.

 


Tájba illő modern kert

A tájnak megfelelő kert

Amikor kertet tervezünk és építünk, sokszor elhangzik a könnyű fenntarthatóság kívánalma. Ez lényegében azt a megrendelői elvárást takarja, hogy kevés ápolási munkát igényeljen a kert, és azon belül a telepített növények. Mit is jelent ez a gyakorlatban: kevesebb öntözést, metszést, növényvédelmet és tápanyag-utánpótlást. Az emberi elképzelések ugyanakkor többnyire felrúgják a természet adta szabályokat, elég ha csak a tulajdonos által a magyarországi kertjében viszontlátni kívánt pálmafákra, vagy olajfákra gondolunk. Fontos megjegyezni azonban, hogy minél inkább eltérünk a természetben fellelhető, az érintetlen tájban látható képtől, annál több beavatkozásra van szükség a kert megépítéséhez, és későbbi fenntartásához is.


Talajjavítás metsszet

Talajjavítás a kertépítés során

A kertépítés során gyakran felmerülő probléma, hogy nem optimális az építendő kertben a meglévő talaj minősége. Ilyen esetben fontos és megoldandó feladat számunkra, kertépítők számára, hogy a nem megfelelő minőségű talajt feljavítsuk és a kertet (annak talaját) a növények számára élhetőbbé tegyük. Kertépítési tanácsaink között most ebben a témában szeretnénk segítségükre lenni.


Mediterrán hangulat

Mediterrán jellegű kert

Mindenki szereti a nyár melegségét, színeit és a mediterrán vidékek különös, laza hangulatát. Ehhez igazodva, a kerttulajdonosok egyre többször mediterrán kert kivitelezésével bíznak meg minket. A mediterrán kertek az egyik kedvenc kerttípusunk, melyet a következőkben részletesebben is bemutatunk.