Kerttervezés árak

Kertépítés árak Kerttervezés

Amikor egy kerttulajdonos vagy kertbarát kimegy a kertjébe és valamiért elégedetlen a látvánnyal, úgy – és ez főként kora tavasszal a jellemzőbb – rendszerint arra az elhatározásra jut, hogy itt az ideje rendbe hozni a területet. Innentől a lehetőség már kétféle: vagy saját maga házilag, családi-baráti segítséggel oldja meg a kertrendezést a tulajdonos, vagy egy kertépítő céget bíz meg a szükséges feladatok ellátásával.

Aki saját maga vág neki a kertrendezésnek, mindenképpen számoljon vele, hogy igen sok feladattal jár ez. Először is fel kell mérnünk a területet, hogy mire és mekkora részarányban van szükség, majd utána kell nézni, hogy milyen anyagokat és honnan szerezzünk be, az anyagokat haza kell szállíttatni, majd nem utolsó sorban el is kell végezni a kertépítéssel vagy kertfelújítással járó feladatokat, ami többnyire időigényes és igen fáradságos munka.

Egy kertépítő és -tervező cég, minthogy erre a feladatra szakosodott, így szakirányú képesítéssel és nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező humán erőforrással és megfelelő gép- és eszközparkkal is fel van vértezve, ebből adódóan ugyanazon műszaki tartalommal bíró kertépítési feladatot sokkalta kevesebb időráfordítással és bizonyosan sokkalta jobb ár-érték arányban végzi el, mint a házilagos kivitelezés.

A kerttervezésre és kertépítésre vonatkozó árajánlat mérlegelésekor nem szabad elfelejteni továbbá, hogy a kert az életterünk olyan része, amelyet megépítése után sok éven, évtizeden át szeretnénk használni és élvezni. Ha a kert jó anyagokból, jó szakemberrel és alaposan átgondolt tervezést követően épül meg, úgy hosszú távon kifejezetten előnyös lesz az a befektetés számunkra, hogy a kert kialakítását a megfelelő kertépítő cégre bíztuk.

A komplett, ekként már a kerttervezést is magában foglaló kertépítésre adott árajánlat összeállítása azonban nagyon sok tényezőtől függ (erről bővebben a kertépítés árakról szóló cikkünkben olvashat). Az árajánlat elkészítéséhez nélkülözhetetlen a kert és a megrendelői igények előzetes és helyszíni felmérése, a tervek elkészítése, majd az elfogadott terv alapján a szükséges számítások elvégzése. Azonban, ha nem a komplett kertépítésre, hanem első körben „csupán” a kerttervezésre kíván valamely szakcégnek megbízást adni, úgy kérdésként az merül fel, hogy mennyibe is kerül az önmagában vett „szimpla” kerttervezés.

A kerttervezés ára azonban szintén több tényezőtől függ, így sajnos erre sem lehet pontos, legfeljebb csak nagyságrendi összeget mondani a konkrétumok, az egyedi sajátosságok és a megrendelői igények ismerete nélkül. A kerttervezésre adandó árajánlat egyfelől függ a tervezői munka, a tervek milyenségétől (koncepcióterv, felülnézeti vagy 3D látványterv, engedélyes terv stb.), a megrendelői igényektől, másfelől a tervezéssel érintett magánkert vagy más terület adottságaitól.

Utóbbi körben talán legfontosabb tényező, hogy mekkora a rendezendő kert területe, és milyen a tagoltsága. Általánosságban elmondható, hogy egy kisebb, de tagoltabb terület teljes átrendezése a nagyobbhoz, de kevésbé összetett területhez képest fajlagosan, tehát egységnyi területre vetítve többnyire drágább. Ehhez hasonlóan a kerttervezés is fajlagosan annál olcsóbb, minél nagyobb és minél kevésbé tagolt a tervezéssel érintett kert alapterülete, és minél egyszerűbbek a terepviszonyok.

Minthogy a fentebb is leírtak szerint a kerttervezés ára is kizárólag egyedileg határozható meg, így kérjük Önt, hogy amennyiben felkeltettük érdeklődését, úgy egyedi kerttervezési árajánlat kérése céljából keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén: telefonon a +36 20 34 51 349-as számon, vagy e-mailben az info [kukac] kertelunk [pont] hu címen.