Találatok: Kertépítés Budapest

Modern kert

Főbb kert típusok

Vezércikkünkben és a következő aloldalainkon a fontosabb kert típusokat mutatjuk be, sok-sok illusztrációval. Például a mediterrán, a modern, a vidéki, illetve a hegyvidéki kerteket.


Lépcsős kert

Kertépítés a budai kerületekben

Budapest budai kerületeiben, így különösen a II. kerületben és a XII. kerületben igen sok kertet terveztünk, illetve építettünk már (így például a Normafa környékén, a Hűvösvölgyben, Rózsadombon stb.).


Könnyen fenntartható zuglói kert

Könnyen fenntartható kert Budapest XIV. kerületében

Az itt bemutatott zuglói kertet a ház formavilágának megfelelően modern stílusban terveztük meg, ahol a gyep uralkodik, amely köré könnyen fenntartható növényeket terveztünk és telepítettünk, ezáltal biztosítva a kert egészének, ápolt megjelenésének fáradságtól mentes fenntarthatóságát.


Újpesti pihenőkert

Virágos kert építése Újpesten

Budapest IV. kerületében, Újpesten egy virágosabb, kertvárosi hangulatú kertet építettünk. A kőkerítés homogén felületének oldására rácsokat helyeztük a fal elé, amit borostyánnal (Hedera helix) és iszalaggal (Clematis) futattunk be, amelyek elé gömb puszpángokat (Buxus sempervirens) ültettünk.


Óbudai kiskert

Kis kert építése Óbudán

Az óbudai (III. kerületi) ikerház kertjének építését a méretéből adódóan mindössze 2 (két) nap alatt végeztük el. Az olyan kisméretű kertből, mint ami a sorházakra vagy az ikerházakra rendszerint jellemző, ugyanúgy ki tudunk alakítani egy színpompás, kikapcsolódásra alkalmas zöldfelületet, mint a nagyobb alapterületű kertekben.


Tevékenységi körök logó

Tevékenységi köreink

Kedves Érdeklődő!

Cégünk, a Kertelünk Kft. közel 20 éve meghatározó szereplője a magyar kertépítő szakmának.  Elsődlegesen Budapesten számíthat ránk mindenki, aki egyedileg tervezett, magas szakmai színvonalon megépített, hosszú távon is szép kertre vágyik.


Kert a teraszon

Kertépítés Budapesten másképp: kert kialakítása a teraszon

A kertépítés Budapesten nem csupán a családi házak (vagy társasházak) zöldfelületének kialakítására irányuló szolgáltatásunkat öleli fel, hanem éppúgy magába foglalja a társasházi, lakóparki lakások teraszának, tetőkertjének kialakítását is, főképp Budapest belsőbb kerületeiben, valamint a társasházakban „gazdag” városrészeken, mint például Zuglóban.


1 napos kert

Kertépítés Budapesten 1 nap alatt

Megfelelő szervezéssel és egy jól összeszokott csapattal egy kisebb kertet, legyen szó sorházról, ikerházról vagy önálló ház kertjéről, akár egy nap alatt is megépítünk.


Rendezett kert

Kertvárosi pihenőkert a XVI. kerületben

Budapest XVI. kerületében, annak kertvárosias részén egy kellemes, elsősorban a pihenés célját szolgáló díszkertet alakítottunk ki. A kert építése során törekedtünk arra, hogy a kert a nyugalom szigete legyen. A meghittséget buja, íves vonalvezetésű virágágyásokkal és a hátsó kertrészben található, kovácsoltvas futtatóval körbevett körterasz kialakításával (is) igyekeztünk elérni.


Kerti csúszda

Kertépítési, kertfenntartási szolgáltatásaink Zuglóban

Budapest XIV. kerületében, Zuglóban sok olyan társasház és sorház épült, amelyekhez relatíve kicsi (maximum 200 nm-es) saját kertrész tartozik. Ezek a kertek, kertrészek általában a ház mögött - tehát nem az utcafront felőli oldalon - fekszenek és többnyire hosszúkás elrendezésűek.


Design kert

Modern design kert a XVI. kerületben

A korábban már beépített telkeken – a régi házak elbontását követően - létesülő új építésű házak kertkialakítása körültekintő és alapos tervezést igényel. A kerttervezés folyamatában az első eldöntendő kérdés, hogy kövessük-e a régi kert szabályosságait, esetleg valami egészen újat tervezzünk? Ez utóbbi valósult meg ebben a XVI. kerületi kertben.


Lejtős terepkezelés

Hegyoldali, lejtős kertek – tervezése, kialakítása

Leginkább Budapest budai kerületeiben jellemző, hogy a megépítendő kerten belül igen nagy szintkülönbségek vannak, köszönhetően a budai oldalt meghatározó "hegyes-völgyes" domborzati viszonyoknak. A szintkülönbségek áthidalására a különféle támfalak és rézsűk szolgálhatnak.


Murvás hintaágy

Modern-minimál kert (Budapest XVI. kerület)

Budapest XVI. kerületében terveztük és alakítottuk ki a jelen cikkben bemutatott kertet, amely szintúgy a modern kertépítés stílusjegyeit követi, hasonlóan a korábban már itt bemutatott XVI. kerületi modern kerthez.


modern kert lejtős terepen

Modern kert hegyvidéki környezetben

Az itt bemutatott budai kert lejtős, domboldali környezetben helyezkedik el, ezért figyelni kellett a tér kialakításakor a szomszédok felé eső talajszintek megtartására úgy, hogy mégis élhető és használható, közel vízszintes elemeket tartalmazó kertrészeket teremtsünk.


Ebédlő rész kinn

Szép kertek, kertépítés Budafok és Budaörs területeken

Kertépítési szolgáltatásunk egyik kiemelt körzete Budaörs és a tőle nem túl távol eső, így pl. autóval a Kamaraerdei úton mindössze néhány perc alatt elérhető Budafok.


Előtte-utána

Kert építése Budafokon

A kerttulajdonosok egy része a bujább kertkialakítások helyett egyszerű vonalvezetésű virágágyásokat és nagyobb fűfelületet szeretne látni a kertjében. Ilyen letisztult kertet alakítottunk ki például Budafokon is


Sütő sarok

Egy irodaház díszkertje Zuglóban

Napjainkban már az irodaházak is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetük parkosítására, ami nem csoda, hiszen felmérések bizonyították, hogy az alkalmazottak kedve (és munkakedve) sokkal jobb, ha a közelben minél több a zöld, valamint az olyan terek, amelyek a kikapcsolódást segítik. A bemutatott képeken egy zuglói irodaház nyeles telkét láthatjuk, amiből egy többfunkciós kertet alakítottunk ki.


Előkert Budafokon

Stílusos előkert kialakítása Budafokon

A Budafok közelében található telken egy geometrikus, modern vonalvezetésű ház épült. A képekkel illusztrált, általunk tervezett és a komplett kertépítés részeként megépített előkertben a kialakításra került zöldterületet egy kocsibeálló és a személyi bejáró, illetőleg járda határolja, melyeket térkő borít. A térburkolatok egyes elemei szabályosak, geometrikusak, így a ház stílusához jól illeszkednek. Az előkertek tervezése során mindenkor elérendő cél, hogy a térburkolatok egyhangúságát színekkel törjük meg, és első ránézésre is megkapó, stílusos kertrész vezessen a családi házhoz, mintegy dekorációként „öltöztetve” azt.


Modern kert III. kerületben

Kertépítés a III. kerületben: a modern és a mediterrán keveredése

A modern vonalvezetésű újépítésű háznak mediterrán hatást kölcsönöznek a terméskővel burkolt falrészek. A falak másutt fehérek, a balkonra pedig modern üvegkorlát került. A terasz a kert hátsó részében található, és jó minőségű, jól terhelhető és tisztítható, világos barna, famintás burkolólapokkal fedték le.


Nyári mediterrán kert

Kertépítés Budapest különböző kerületeiben

Budapesti kertépítő vállalkozásként a legtöbb kertet természetesen Budapesten építjük. Az alábbiakban a kivitelezés helyszínére figyelemmel, kerületek szerinti bontásban mutatunk be néhány általunk tervezett, illetőleg épített kertet.


Ősszel épült kertek

Ősszel épült kertek

Érdekességképpen összegyűjtöttünk néhány olyan kertet eddigi munkáink közül, amelyek közös vonása, hogy egyaránt ősszel építettük őket. Az őszi kertépítés előnyeivel már korábbi cikkeinkben is foglalkoztunk. Az ott ismertetett szakmai szempontok (alacsonyabb átlaghőmérséklet, több csapadék, egyes növények ültetési időszaka stb.) mellett azonban van még egy lényeges, és talán leginkább pragmatikus előnye az ősszel épített kerteknek: nevezetesen az, hogy a következő év egészében már teljes értékű, kész kertet élvezhetünk, amint az a lenti képeken is látható.


szép kertek

Szép kertek fotói, kertépítés képek és ötletek

Alábbiakban tekintheted meg néhány referencia munkánkat! Egyedi, ötletes és igazán szép kertek fotóit, sok-sok kertépítés képet válogattunk össze ebben a galériában, hogy a szavak helyett a képek "meséljenek" eddigi munkásságunkról. 


Medence a kertben

Medence a kertben: medencés kertek építése

Klímaváltozás ide, klímaváltozás oda – tényleg nagyon jó felüdülés, ha nyáron a kertünkben, saját medencében hűsölhetünk. Ezért, és vélhetően a 2020-ban indult pandémia, így az utazási lehetőségek korlátozottsága okán mind több megrendelőnk dönt úgy, hogy a kerttel együtt medencét is építtet. Az alábbiakban néhány medencés kertet mutatunk be munkáink közül.


Gyermekbarát kertek kialakítása

Gyermekbarát kertek kialakítása

A családdá váló kerttulajdonosok a kertkialakítás során főként a játékterek létrehozására koncentrálnak, de egy valóban gyermekbarát kerthez ennél jóval több kell. A gyermekjátékok stabil telepítése mellett olyan szempontokat is fontolóra kell vennünk, mint a megfelelő növényválasztás (kerülve a mérgező vagy szúrós növényeket), valamint a biztonságos, tágas és mindenekelőtt praktikus kertrészek kialakítása.


villakertek tervezése

Villakert képek

Villa jellegű épületek, kúriák, nagyobb alapterületű családi rezidenciák kertjeinek kivitelezésekor is mindig odafigyelünk arra, hogy a ház stílusához illeszkedő, annak megfelelő kertet alakítsunk ki.


Medencés kert

Elegancia a kertben – így készül egy villakert!

Az alábbi képeken egy nívós budai villa kertjét mutatjuk be. A kúria jellegű rezidenciához illő elegáns környezet, a régi és az új harmonikus találkozásának megteremtése Megrendelőnk alapvető elvárása volt a kerttervezés és kertkialakítás során.