Modern-minimál kert (Budapest XVI. kerület)

Budapest XVI. kerületében terveztük és alakítottuk ki a jelen cikkben bemutatott kertet, amely szintúgy a modern kertépítés stílusjegyeit követi, hasonlóan a korábban már itt bemutatott XVI. kerületi modern kerthez.

Egyenes ágyás

Az ágyások és gyepfelületek vonalvezetése mértani, a különféle kertrészek – a modern, minimál hatás érdekében - szögletes kialakításúak, színviláguk, felületük pedig kontrasztosan váltakozó. Az ágyásokban eltérő típusú és színű dekorkavicsok biztosítják a megfelelő mulcsréteget.

Modern kert

A hintaágy alatti fokozottan igénybe vett terület murvás talajtakarást kapott, mely a későbbi gyomosodást és a gyep kikopását akadályozza meg. Az inkább hosszú, mintsem széles telek végében épült meg a kerti tároló, mellette pedig szabadidős tevékenységre alkalmas burkolt felület és egy kellemes sütögető sarok található.

Egyenes ágyások teszik modernné

A kert stílusához igazodva a modern kerti növények egész sora megtalálható itt: egyebek mellett bambuszok, oszlopos örökzöldek, sokféle díszfű, gömb alakú puszpáng, japánjuhar díszítik a mértani formájú ágyásokat. Nem csupán a választott fajok, de az ültetés rendje, az egyes növénycsoportok jellege, habitusa és egymáshoz képesti kontrasztos elhelyezése is a modern hatást erősíti.

Automata öntözés

Mint minden modernkori kertben, az öntözést automata öntözőrendszer biztosítja, amely fúrt kútról és vezetékes vízről egyaránt üzemeltethető. Utóbbi jelentősége abban áll, hogy a kút esetleges apadása, a szivattyú nem várt meghibásodása esetén sem kell a kert kiszáradásától tartani. A víznyomásra kiemelkedő szórófejek a gyepfelület, a csepegtető csövek pedig a növényzet megfelelő vízellátását biztosítják.

Egy modern kerti növény

A képeken bemutatott kert stílusában és hangulatában tökéletesen illeszkedik a modern tervezésű családi házhoz, annak méltó, mégis könnyen fenntartható környezetet adva.

További képek a bemutatott kertről: