Kertépítés Budapesten másképp: kert kialakítása a teraszon

A kertépítés Budapesten nem csupán a családi házak (vagy társasházak) zöldfelületének kialakítására irányuló szolgáltatásunkat öleli fel, hanem éppúgy magába foglalja a társasházi, lakóparki lakások teraszának, tetőkertjének kialakítását is, főképp Budapest belsőbb kerületeiben, valamint a társasházakban „gazdag” városrészeken, mint például Zuglóban.

Sokan gondolhatják úgy, hogy lakásuk teraszán nincs lehetőség zöld oázis létesítésére. A Kertelünk Kft. azonban örömmel vállalja tetőkertek, teraszok, erkélyek növényesítését, zöldfelületének kialakítását is úgy, hogy az Önöknek igazi kertélményt nyújtson.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kertépítés során lényegében bármit megvalósíthatunk teraszunkon, tetőkertünkön is, elképzeléseinknek legfeljebb a terasz mérete és a költségek szabhatnak határt. Kialakíthatunk virágágyásokat, pázsitot vagy akár egy sütögetős részt is. A következő képeken egy Zuglóban található lakópark teraszát mutatjuk be. Annak érdekében, hogy a teraszon legyen pázsit is, építettünk egy magasított ágyást, amibe földet terítettünk, így a gyep könnyedén gyökeret tudott ereszteni. A fűfelület mellett elhelyeztünk gömb puszpángokat (Buxus sempervirens) és egy kisebb gömbfácskát is fenyőkéreg ágyással.

Kertépítés Budapesten egy tetőtéri lakás teraszán

Tetőkerteken is megoldható növényeink megfelelő öntözése. Cégünk ezen a teraszon is kialakított egy automata öntözőrendszert, amely biztosítja a növényeknek és a gyepnek is a megfelelő vízellátást, öntözést.

Még az öntözőrendszerre is találtunk megoldást

A tetőkertet ékesíti még egy szürkésfehérre festett pergola is, amit rózsaszín virágzatú futórózsával futtatunk be. A terasz méretei engedik, hogy egy grill sarkot is kialakítsunk, amelyet balkonládákba ültetett fűszernövények ölelnek körbe, így a grill ételek ízesítése helyben biztosított. A bemutatott tetőkert tehát többfunkciós, aminek köszönhetően az ingatlan tulajdonosa ténylegesen is egy családi ház kertjében érezheti magát.

Kis kert kialakítása Zuglón

A képek alapján láthatjuk tehát, hogy semmi okunk lemondani a kerti élményekről még akkor sem, ha kert helyett csupán egy kisebb vagy közepes méretű terasz tartozik a lakásunkhoz.

Látványosan átalakult a tetőtér

A bemutatott kertről további fényképeket tekinthet meg ebben a fotógalériánkban.