Kertépítési, kertfenntartási szolgáltatásaink Zuglóban

Kertépítés Budapest Kiskert

Budapest XIV. kerületében, Zuglóban sok olyan társasház és sorház épült, amelyekhez relatíve kicsi (maximum 200 nm-es) saját kertrész tartozik. Ezek a kertek, kertrészek általában a ház mögött - tehát nem az utcafront felőli oldalon - fekszenek és többnyire hosszúkás elrendezésűek.

Kis, sorházi kertek

Kertépítés Zugló területén igen jellemző dolog, hiszen sok olyan sorház épült, amelyekhez relatíve kicsi (maximum 200 nm-es) saját kertrész tartozik. Ezek a kertek, kertrészek általában a ház mögött - tehát nem az utcafront felőli oldalon - fekszenek és többnyire hosszúkás elrendezésűek. Az ilyen alakú és méretű sorházi kertekben a "megszokott" kertépítési elemek mellett általában helyett kell szorítanunk egy kis kerti játszósaroknak és/vagy egy pihenő résznek, kerti lugasnak is, ahova kerti tipegők vezetnek. Fontos szempont szokott lenni a viszonlyag közel lévő szomszéd telkektől való elhatároló sövény telepítése is.
Kertépítési referenciánk Zuglóban: kis kert, gyereksarokkal

Társasházi kertek

Zuglóban a Rákospatak mentén sok – olykor kerítéssel is elhatárolt – társasház található. A társasházi kertek mind a társasház részét képezik, vagyis az ott lakók közös tulajdona. Ezeknél a kerttípusoknál általában füvesítést, autómata öntözőrendszert- illetve kisebb kerti növénytársulásokat szoktunk telepíteni.

Családi házak kertjei

A zuglót határoló kerületekben, így különösen a Szuglói körvasút soron túl, valamint a Keresztúri úttól, továbbá a Maglódi úttól távolodva már főként családi házak találhatók a budapesti kerületekben is, melyekhez rendszerint nagyobb (több mint 200 nm-es) kertek tartoznak. az ilyen méretű kertekben már sziklakertek, kerti csobogót vagy kisebb-nagyobb medencét is el szoktak helyezni, de a kert központi elemeit ez esetekben is a zöldellő gyep, az idilli, virágzó növénycsoportok, a különféle kerti díszítő és térhatároló elemek, valamint az automata öntözőrendszerek jelentik.
Egy családi ház kertje Zuglóban

Jellemző kerttípusok Zuglóban

sorházi kertek
kis kertek
társasházi kertek
kertvárosi kertek

Kertépítő szolgáltatásaink

Ingyenes konzultáció, felmérés, ajánlatkészítés
Teljes körű kertépítészeti kivitelezés
Sorházi kertek kialakítása (sövény, gyerekrész, sütögető)
Családi házak kerti kivitelezése (sövény, füvesítés, kocsibejárók kivitelezése mediterrán, mondern stílusban)
Kerti grillek, sütögetők, virágos kertrészek kialakítása

Végezetül, kérem tekintse meg referenciaképeinket!