Találatok: Kertépítés Pest megye

Modern kert

Főbb kert típusok

Vezércikkünkben és a következő aloldalainkon a fontosabb kert típusokat mutatjuk be, sok-sok illusztrációval. Például a mediterrán, a modern, a vidéki, illetve a hegyvidéki kerteket.


Vidéki hangulatban

Vidéki hangulatú kertek

Megrendelőink sokszor keresnek meg minket azzal a kéréssel, hogy romantikus, buja, vidéki kertet szeretnének otthonuk környezetében, olyat, amely visszaidézi a régi idők emlékeit, amiket szüleiknél vagy nagyszüleiknél élhettek át. Cikkünkben bemutatjuk milyen elemekkel, praktikákkal alakíthatunk ki egy vidékies, romantikus vagy épp vintage stílusú kertet.


Romantikus kert Fóton

Kertátalakítás romantikus stílusban

A viszonylag nagy alapterületű fótligeti ház mellett oldalt keskenyebb, hátul viszont nagyobb kertrészt tudtunk tervezni. A meglévő kert alapvető adottsága volt, hogy viszonylag magas fák árnyékolják, amik szórt fényt biztosítanak csak a növényeknek, a közvetlen napsütés ritkán fordul elő itt.


Gyerekbarát, virágos vidéki kert

Gyerekbarát, virágos vidéki kert kialakítása

Az itt bemutatott hagyományos stílusú, ám új építésű ház vidéken, kisvárosi környezetben található. A kerttervezés és kertépítés során kitűzött cél egy hosszú távon is fenntartható, árnyas és napos részeket egyaránt felvonultató, sok-sok virággal teli, mégis gyerekbarát kert kialakítása volt. Ennek megfelelően a csodás tervezésű házhoz tartozó, egyébként igen nagy alapterületű, sík kertet romantikus, vidékies stílusban terveztük meg, sok-sok virágzó növénytársítással.


Tevékenységi körök logó

Tevékenységi köreink

Kedves Érdeklődő!

Cégünk, a Kertelünk Kft. közel 20 éve meghatározó szereplője a magyar kertépítő szakmának.  Elsődlegesen Budapesten számíthat ránk mindenki, aki egyedileg tervezett, magas szakmai színvonalon megépített, hosszú távon is szép kertre vágyik.


Romantikus vintage kert

Kertépítés vintage stílusban: romantikus hangulat a kertben

A töretlen népszerűségnek örvendő vintage stílus nemcsak a lakberendezésben, hanem a kertépítésben is jól alkalmazható: megfelelő növényválasztással, rusztikus kiegészítőkkel, felújított avagy régies stílusú kerti bútorokkal igazán romantikus vidéki hangulatot varázsolhatunk magunknak a kertben, amint az az itt bemutatott kertképeken is látható.


Biai kert

Gyerekbarát modern kert Biatorbágy környékén

Ebben a cikkünkben egy Biatorbágy környéki modern kertet mutatunk be, ahol láthatjuk, hogy a minimál design ellenére egy igazán gyerekbarát kert került kialakításra, illetőleg a szülők kívánságát szem előtt tartva, olyan fűszerágyások telepítésére is sor került, melyek formájukban és színeikben egyaránt illeszkednek a kert és a ház modern stílusjegyeihez.


Modern kert Budaörsön

Modern kert építése Budaörsön

Az itt bemutatott kertet egy kifejezetten modern stílusban épült házhoz építettük, és mint a képeken is látható, a hozzá illő modern-minimál stílusúra terveztük. Mint minden modern kertben, itt is a főszerep a különböző színű és megjelenésű mértani foltok, építészeti elemek egymás mellé rendelésén alapul.


Támfalas kert

Kertépítési szolgáltatásaink Veresegyház és környékén

Veresegyház városa Budapesttől mintegy 25 kilométerre észak-nyugatra fekszik, és a Gödöllői-dombságon helyezkedik el. Délről a mogyoródi Gyertyános, a fóti Somlyó és a csomádi Magas-hegy, kelet felől és északról a Margita, valamint az Öreghegy, északnyugatra az őrbottyáni Őrhegy határolja.


Út kőből

Kertépítés Budakeszi és Nagykovácsi településeken

Budakeszi város Budapesttől nyugatra, a Budai-hegység délkeleti peremén, míg Nagykovácsi szintén Budapesttől nyugatra, de lényegében a Budai-hegység közepén fekszik. Mindkét település domborzatát a Budai-hegység alakítja, és szintén a hegységi fekvésnek köszönhető, hogy bár éghajlatuk hasonló a közeli Budapestéhez, de az átlaghőmérséklet valamivel alacsonyabb.


Lejtős kert

Kertépítés, kerttervezés Szentendre városában

Szentendre Budapesttől mintegy 10 kilométerrel északra fekszik, Pest megyében, a Dunakanyar kapujában, a Duna jobb partján. A művészetéről és kulturális életéről méltán híres város kedvelt kirándulóhely.


Modern kert Pest megye

Medencés modern kert Dunakeszin

A minimál designban épült családi ház tágas belső tereit nagyméretű tolóajtók és ablakfelületek kapcsolják össze a kerttel, amely adottság különösen indokolta, hogy minél sokoldalúbb kertkialakításokat tervezzünk, a mindennapi kerthasználatot meghatározó funkcionalitásokat is szem előtt tartva.


Színes kert

Kerttervezés, kertépítés Dunakeszin és Fóton

Dunakeszi és Fót Budapest közvetlen szomszédságában, a fővárostól néhány kilométerrel északra, Pest megyében helyezkednek el, így a budapesti agglomeráció szerves részei.


Kerti sütő

Kertépítési szolgáltatásaink Üröm és Budakalász településeken

Budapest északi határában fekszik Üröm és Budakalász. A két szomszédos település napjaink kedvelt „célpontja” a budapesti agglomerációba költöző, főként természetkedvelő kisgyermekes családoknak.


Ebédlő rész kinn

Szép kertek, kertépítés Budafok és Budaörs területeken

Kertépítési szolgáltatásunk egyik kiemelt körzete Budaörs és a tőle nem túl távol eső, így pl. autóval a Kamaraerdei úton mindössze néhány perc alatt elérhető Budafok.


Lake Forest Villapark

Modern kert Mogyoródon

A méltán népszerű mogyoródi Lake Forest Villaparkban épült az itt bemutatott modern stílusú ház, amely letisztult, téglatestekre osztható formákkal rendelkezik. A Kulcsrakészház.hu csapata által  épített házhoz egy hasonló stílusban tervezett, a modern-minimál designt megtestesítő kertet alakítottunk ki 2020. nyarán, mindössze pár hét leforgása alatt. 


Kertépítés Telki községben? A Kertelünk ezt is megoldja!

Kertépítés Telki községben? A Kertelünk ezt is megoldja!

Az elmúlt években mind több megkeresést kaptunk Telki és a szomszédos települések lakóitól, hogy éppen épülőben van a házuk, vagy már felépült és szeretnék a kertjüket professzionális módon kialakítani. Ennek köszönhetően számos helyi és Telki környéki kerttel bővült már a referencia munkáink köre.

 


Luxus kert

Veresegyházi modern ház kertje, medencével

Erre a veresegyházi modern kertre az új építésű házaknál rendszeresen előforduló, a kertépítő számára jól ismert kiinduló adottságok voltak a jellemzőek. A kert hosszúkás, téglalap alakú, és a családi ház nagy alapterülete mellett a kert mérete viszonylag kisebb, főként az oldalkertnél keskeny a zöldfelület. A kert tervezésekor fő szempont volt a felsőkategóriás otthonhoz illő, élhető, és esztétikus környezet kialakítása, egyúttal a minél nagyobb, növényekkel fedett terület elérése. 


Ikerház lejtős

Ikerház kertjének ötletes kialakítása a XI. kerületben, Budaörs közelében

A lejtős területek miatt a kertépítés Budaörs vonzáskörzetében, így a XI. kerület Budaörs felé eső részén (pl. Gazdagrét, Madárhegy) is ötletes megoldásokat igényel a kertépítő szakemberektől. A képeken látható újépítésű ikerház szintén egy erősen lejtős telken fekszik a XI. kerület szélén. A kert alapvetően modern stílusú, a kialakítása a vonalak és formák, a szimmetria kiemelésén alapul. A bemutatott ikerház kertjét, pontosabban a két „kertfelet” ugyanis mint egymás tükörképét terveztük és alkottuk meg.


Éles vonalak

Kertépítés Budapest környékén

Budapesti kertépítő vállalkozásként a legtöbb kertet a fővárosban és Pest megyében építjük. Az alábbiakban településenkénti bontásban mutatunk be néhány általunk tervezett, illetőleg kivitelezett kertet a fővárosi agglomerációból. A képekhez tartozó cikkekben rövid leírást is olvashatnak az adott kertekről.


szép kertek

Szép kertek fotói, kertépítés képek és ötletek

Alábbiakban tekintheted meg néhány referencia munkánkat! Egyedi, ötletes és igazán szép kertek fotóit, sok-sok kertépítés képet válogattunk össze ebben a galériában, hogy a szavak helyett a képek "meséljenek" eddigi munkásságunkról.