Kertépítés Budakeszi és Nagykovácsi településeken

Budakeszi város Budapesttől nyugatra, a Budai-hegység délkeleti peremén, míg Nagykovácsi szintén Budapesttől nyugatra, de lényegében a Budai-hegység közepén fekszik. Mindkét település domborzatát a Budai-hegység alakítja, és szintén a hegységi fekvésnek köszönhető, hogy bár éghajlatuk hasonló a közeli Budapestéhez, de az átlaghőmérséklet valamivel alacsonyabb.

A környező erdőknek köszönhetően a levegő szennyezettsége jóval kisebb még a főváros budai kerületeinél is. Az erdősségek egyébiránt a Budai Tájvédelmi Körzet részei.

Budapest közelsége, de mégis hegységi fekvése, erdős környezete, friss és tiszta levegője és nyugalma miatt nagyon sokan költöztek, költöznek Budakeszire, Nagykovácsira és a közeli Pátyra vagy Telkibe.

Új építésű családi házak kertjei

Budakeszi és Nagykovácsi új építésű házai az aktuális építészeti trendeket követik, és ennek megfelelően váltakoznak a kerttípusok is, mint például a modern vagy minimal design, a buja angolkert, vagy a mediterrán hangulatú kert.

A jellemzően nagy alapterületű családi házak gyakran domboldali, lejtős fekvésűek, és az ebből adódó szinteltérések a lépcsőzetes kertkialakítást teszik szükségessé, hasonlóan a budai kerületek kertjeinek többségéhez, ahol támfalak és rézsűk segítségével szükséges növelni a kert hasznos sík felületeit.

Új építésű ház kertjének kialakítása Különleges kihívás egy újépítésű ház kertjének kialakítása.
Egyszerre legyen modern a kert, de illeszkedjen is az eredeti környezetbe.

Az új építésű családi házak kertjeiben az adott kertépítészeti irányzathoz, kerttípushoz illő, gazdag növényzet, esztétikus térburkolatok, gyepszőnyeg fektetésével kialakított üde zöld gyepfelületek, a növényzet és a gyep öntözését biztosító automata öntözőrendszer, a szintkülönbségeket áthidaló támfalak, rézsűk a főbb kerti elemek sora.

Parasztházak vidéki stílusú, romantikus kertjei

Budakeszin és környékén nagyon sok felújított ún. parasztházat találunk, melyeknél az első házrész közvetlenül utcafronti, és a ház hosszúkás alaprajzának köszönhetően az egyes házrészek a kert végéig folytatódnak. Az ilyen népies, tradicionális elemeket hordozó házakhoz a romantikus, vidéki hangulatot árasztó kert stílusok illenek, sok-sok virágzó évelővel és egynyárival, rózsakerttel, futatott lugasokkal, gyümölcsfákkal és konyhakerti sarokkal, kültéri kemencével és sütögető résszel. Napjaink kertépítészetéhez a vidékies hangulatú kertek kialakítása éppúgy hozzátartozik, mint a modern design kertépítés, hiszen a ház előszobája a kert, így a kertnek harmóniában kell lennie a családi ház építészeti stílusával is.

Romantikus kertrészlet Egy romantikus kert részlete Budakeszi határában

Főbb kertépítési szolgáltatásaink Budakeszin, Nagykovácsiban:

Kerttervezés
Teljes körű kertépítés (angolkert, modern kert, hegyvidéki típusú kert kialakítása, vidéki romantikus kertek kialakítása)
Gyepszőnyeg fektetése, füvesítés magvetéssel
Rézsűk és támfalak építése, terepszintek kialakítása, térburkolás
Automata öntözőrendszer telepítése
Tavaszi, őszi kerti munkák elvégzése

Kéren tekintse meg referenciaképeinket!