Gyerekbarát modern kert Biatorbágy környékén

Ebben a cikkünkben egy Biatorbágy környéki modern kertet mutatunk be, ahol láthatjuk, hogy a minimál design ellenére egy igazán gyerekbarát kert került kialakításra, illetőleg a szülők kívánságát szem előtt tartva, olyan fűszerágyások telepítésére is sor került, melyek formájukban és színeikben egyaránt illeszkednek a kert és a ház modern stílusjegyeihez.

A szegély és az egyes elemek is modern stílusban épültek meg.

A kert átalakítása előtt egy alaposabb kertfelújításra volt szükség, melynek keretében a feleslegessé vált növényeket kivágtuk és a meglévő, tarackos gyepfelületet felszedtük. A kert kitisztítása után kezdhettük el a különböző kerti elemek kialakítását, mint a kerti sütögetős rész támfalazását, a virágágyások lehatárolását és a játszótér területének gumilapokkal való leburkolását. A sokféle kerti elemnek köszönhetően egy többfunkciós kertet kaptunk, ahol nagy területen játszhatnak a gyermekek, míg a felnőtt házigazdák meghívhatják barátaikat egy kerti grillpartira, ahol az ételek kiváló ízesítését a saját termesztésű, friss kerti fűszerek garantálják.

A kerti sütő is nyers beton borítást kapott

A kert kialakítása során igyekeztünk a házhoz illő modern stílus elemeket alkalmazni. A kert modern hangulatát erősíti a szögletes, míg másutt íves vonalvezetésű fűfelület. Egy modernebb megjelenésű kertben fontos, hogy milyen színeket használunk. Ebben a kertben a legfőbb színek a zöld, a fehér és a szürke, amelyek letisztultságot sugallnak, ami a modern design egyik alapköve. Egy kert stílusát nagyban befolyásolja az alkalmazott növények habitusa is, emiatt a kertben a legtöbb helyen gömb puszpángot (Buxus sempervirens) ültettünk, mely formájával kontrasztot ad a kert szögletes elemeihez képest.

A modern kertek egyik fő jellegzetessége a puszpáng is lakója lett az új kertben.

Egy ekkora kert fenntartása és öntözése időigényes feladat, emiatt célszerű öntözőrendszert telepíteni, amely nem csupán a gyepfelületet képes öntözni, hanem a rézsűbe és a fűszertartókba ültetett növények vízellátását is biztosítja. Ráadásul az öntözőrendszer révén nem csak az öntözésre fordítandó időt takaríthatjuk meg, hanem pénzt is spórolhatunk, hiszen az automata öntözőrendszer sokkal egyenletesebben juttatja ki a kellő mennyiségű vizet annál, mintha saját kezűleg locsolnánk a kertben.

Egy játszótér is kialakításra került a gyerekek részére

A kert állapota a kertépítés előtt és átadáskor: Ilyen lett a kialakított modenr kert átadáskor.