Egészséges növények a kertben

Konyhakert Haszonnövények Ötletek-tanácsok egészséges életmód

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az egészséges életmódra, ezen belül az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. Ahhoz, hogy megőrizzük energikus, egészséges mivoltunkat fontos hogy mit is juttatunk a szervezetünkben. A cikkünkben felsorolt növények nagyban hozzájárulnak egészséges életünkhöz, valamint kutatási adatok szerint akár csökkenthetik is a rák kialakulásának kockázatát a szervezetünkben és akár kertünkben is nevelhetjük őket.

Erős paprika

A paprikának amellett, hogy fűszerként használjuk ételeink ízesítésére, több gyógyhatása is van. Használják emésztőrendszeri, szív- és érrendszeri panaszokra is. Magas a C-vitamin, valamint kapszaicin tartalma. A kapszaicin fájdalomcsillapítóként és immunerősítőként alkalmazzák a nép gyógyászatban, emellett rákmegelőző hatást tulajdonítanak neki.
Chili

Fokhagyma

A fokhagymát akár mi is könnyedén nevelhetünk konyhakertünkben, mert egy viszonylag igénytelen növényről van szó. Vértisztító, vérnyomáscsökkentő, valamint jelentős immunerősítő hatása van. Legjobb ha nyersen fogyasztjuk, mert így minden tápanyagtartalma a szervezetünkbe jut. Antibiotikus elemek és antioxidáns tartalmának köszönhetően a fokhagyma segít a rákos megbetegedések elleni védekezésben.
Fokhagyma

Gránátalma

A gránátalma csakúgy, mint a fokhagymának, magas antioxidáns tartalma van, ami hozzájárul szervezetünk megerősödéséhez. A gyümölcsből kivont anyagok megakadályozhatják a rákos megbetegedések kialakulását. Akár kertünkben is tarthatjuk, de déli fekvésű napos, védett helyet igényel, valamint dézsás növényként neveljük, hogy télen otthonunkban át tudjuk teleltetni.
Gránátalma

Gyömbér

A gyömbért számos betegség kezelésére tudjuk használni, mint például görcsökre, hányingerre, köhögésre, emellett gyulladáscsökkentő hatása is van. Fogyasztásával megelőzhetjük a rákos fertőzés kialakulását. Otthonunkban is könnyedén tudunk boltban vásárolt gyömbérgyökérből további gyömbért termeszteni. Védett helyet, félárnyékot és nedves talajt igényel, valamint, hogy ne hagyjuk kint kertünk a téli, hideg napokon.
Jajrózsa