Napjainkban azt tapasztaljuk, hogy mind több megrendelőnk részéről merül fel az igény konyhakert - vagy legalább is konyhakerti és fűszernövények - telepítésére. Ezen tendencia vélhetően a mind inkább környezettudatos életvitelünkkel, illetve még közelebbről étkezési szokásainknak (gasztro-kultúránknak) a "házi-bio-öko" alapanyagok felé fordulásával mutat szoros összefüggést.
A kiskerti gazdálkodásban mindig szerepet kapnak a különböző hagymafélék (Allium nemzetség tagjai), amelyek legismertebb képviselője a vöröshagyma. A boltokban ezenkívül cserepes metélőhagymát, póréhagymát, fokhagymát lehet rendszeresen vásárolni. Ezek mellett még az európai konyha ismer hagymaféléket, amelyekkel hazánkban is érdemes megismerkedni.
Ültessünk olyan növényeket a kertünkbe, melyek nemcsak szépek, de természetes vitaminforrások is lehetnek!
Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az egészséges életmódra, ezen belül az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. Ahhoz, hogy megőrizzük energikus, egészséges mivoltunkat fontos hogy mit is juttatunk a szervezetünkben. A cikkünkben felsorolt növények nagyban hozzájárulnak egészséges életünkhöz, valamint kutatási adatok szerint akár csökkenthetik is a rák kialakulásának kockázatát a szervezetünkben és akár kertünkben is nevelhetjük őket.
A bolti kínálatban megszokhattuk, hogy a paradicsom piros, kerek formájú és kétféle méretben kapható: a koktél (vagy cseresznye) és a normál „étkezési”, 10-15 dkg súlyú, kemény és szeletelhető változatok közül választhatunk. Továbbá jó áron még a hosszúkás, szilva alakút is megkaphatjuk.
„Fűben-fában orvosság!” állítja a közmondás – és milyen igaz! Mai világunkban, főleg a városi emberek számára talán nehezen elképzelhető, hogy ne valamilyen tablettával, orvos által felírt szerrel javítsuk egészségünket. Pedig régebben, amikor a falusi javasasszonyok és gyógyítók segítettek az embereken, nem létezett más gyógyír, csak a gyógynövények.