Kike dubrovniki növénygyára

érdekesség

Az ismert dubrovniki virágművész, Kristina Skvrce (Kike) egy nem mindennapi küldetésbe kezdett. Fémhulladékból készít növénydíszeket.

Kike és Dubi szemétvállalkozása

Kike vállalkozásához Dubravka Lošić (Dubi) festőművész is csatlakozott. Kike az egyik helyi elhagyatott gyártelepen kapott ihletett a rozsdás, fém tartószerkezetek és fémszekrények láttán. Gyorsan visszasietett virágboltjába és a rozsdás felületek mellé, színes vörös, majd fehér virágokat illesztett. A vas érdes, durva és ódon felülete tökéletesen illeszkedett a virágok finom, puha és színes összhangjához.

Változatos színek teszik egyedivé az alkotásokat

A hölgyeknek annyira megtetszett a különböző anyagok egymáshoz illeszkedése, hogy hamarosan az egyik helyi szeméttelepen is megjelentek és elkezdtek régi fémhulladékokat összeguberálni.

Rozsdás műalkotásaik ma már trendinek számítanak

Kike és Dubi szemétvállalkozását hamarosan felkapta a horvát média és elkezdték árulni az immáron nagyon trendinek számító műalkotásokat.

Kike nemcsak szemétben utazik

Kike egy ismert művész Dubrovnikban. Szemét-vállalkozásával még ismertebb és népszerűbb lett. Sok helyi ünnepi díszítés és neves, előkelő esküvők kellékei is az Ő keze munkáját dicsérik.

Számos eskűvőhöz hívák Kikét díszíteni

Ha kíváncsiak vagyunk egy élő legendára, mi magunk is felkereshetjük a bolját a Lopud-félszigeten. Ezt keressük: Cvijet by Kike

Cvijet by Kike. Ezt a helyet keressük!