Mediterrán kert a XVI. kerületben

Az általunk mediterrán jellegűre épített kert eredetileg enyhén lejtett, ezért két szintet alakítottunk ki egy rövid rézsű közbeiktatásával. A felső szinten helyezkedik el a ház, illetve a romantikus hangulatú terasz körül egy nagyobb méretű gyepfelület, mely pihenésre is tökéletesen alkalmas.

Ilyen egy igényes mediterrán kert

A terasz burkolata mediterrán színvilágú, terrakotta színű téglából készült. Rajta kényelmes babzsák-bútorok vannak, illetve sütögetésre alkalmas, magasított kéményű tűzhely is helyet kapott itt. A terasz fölötti lodzsát trombitafolyondárral futtattuk be és közvetlenül a terasz körül és a hátsó bejárat mellett változatos és színes növénycsoportokat ültettünk.

A mediterrán jelleget a növényválasztással is erősítettük: trombitafolyondár, rózsa, levendulák, jukka és fűfélék is helyet kaptak a kertben a különféle örökzöldek között. A levendula fajtái közül magasabbra növekvőt választottunk, hogy a házból is jól láthatók legyenek. Ezek a kert közepén, a rézsűben lévő lépcső két oldalán virágoznak. A lépcső rusztikus jellegét a terméskő anyag adja, amely nem csak romantikus és szép, hanem strapabíró is.

Mindenhol színes virágok vannak

A kertben a gyalogutakat és a lépcső vízszintes elemeit is ugyanazon terrakotta, fagyálló Barabáskő burkolattal terveztük, ami a kerti pihenősarkot is borítja. Ezzel egységes a burkolatok mediterrán stílusa.

A kert alsó részében egy igazán romantikus kerti faházikó található. A pihenősarok mellett selyemakác nyújt majd egyre nagyobb védelmet a nyári napsütés ellen. Az alsó kertrész jobb oldalán széles, fakéreggel borított növényágyás található, míg a pihenőrész mellett nyáron virágzó hortenziában gyönyörködhetünk.

A kis kerti faház is jól illeszkedik a mediterrán stílusba

A terasz mellett és a kerti pihenőnél nagyméretű, télálló agyagedénybe ültetett színes növények erősítik a mediterrán kert összképét.

A már meglévő idősebb és így nagyobb termetű örökzöld növények, a színes növények, a burkolat és a közlekedőutak ívelt vonalai, a természetes anyagok használata, valamint a jól kihasználható gyepfelület együttese a mindennapi használatra is tökéletesen alkalmas, bensőséges és romantikus kertet biztosít kedves Megbízóink számára.

A hátsó terasz minden eleme is a mediterrán hangulatot tükrözi vissza