Találatok: Környezettudatosság

Öntöző a kertben

Könnyen fenntartható kert

Megrendelőnk igényének megfelelően az újépítésű ház köré egy ún. könnyen fenntartható kertet alakítottunk ki, ahol a gyepszőnyegezéssel nyert nagyméretű zöldfelület és az azt körülölelő ágyások vízellátását az általunk telepített automata öntözőrendszer biztosítja.


Tetőkert kialakulófélben

Tetőkertek - zöldtetők

A zsúfolt városi környezetben így a következő jelmondat fogalmazódik meg: költöztessük a parkokat, kerteket a tetőre!


Öntözőrendszer Szentendre

Automata öntözőrendszerek története, előnyei

Az automata öntözőrendszerek a 20. század közepén az USA-ban és Izraelben jelentek meg, majd alkalmazásuk napjainkra már világszerte elterjedt. Érdekes adat, hogy az 1960-as évekre Floridában már a kertek mintegy harmadában volt telepítve öntözőrendszer. A legnagyobb öntözőrendszer gyártó cégeket (Hunter, Rain Bird, K-Rain, Toro, Nelson) napjainkban is e két ország adja.


Könnyen fenntartható zuglói kert

Könnyen fenntartható kert Budapest XIV. kerületében

Az itt bemutatott zuglói kertet a ház formavilágának megfelelően modern stílusban terveztük meg, ahol a gyep uralkodik, amely köré könnyen fenntartható növényeket terveztünk és telepítettünk, ezáltal biztosítva a kert egészének, ápolt megjelenésének fáradságtól mentes fenntarthatóságát.


Takarékos öntözés

Takarékos kerti öntözés

A kerti növények a természes vízellátás mellett mesterséges vízpótlást is igényelnek. Automata öntözőrendszerrel takarékos módon tudjuk megoldani a mesterséges vízpótlást.


Zöldtető garázson

Környezetvédelem

A környezetvédelem természetesen a mi munkánk során is kiemelt figyelmet élvez. Olvassa el tippjeinket, melyek Önnek is segítségére lehet a tudatos kertgondozásban!


Cica tóval

Tanácsok a kerti tó vízszintjének és vízminőségének megőrzéséhez

Az év során a kerti tó vízszintje több okból változik: ebben a tekintetben a legfontosabb tényező a hőmérséklet, ide értve a levegő és a tóvíz hőmérsékletét egyaránt. Minél magasabbak ezek az értékek, annál több vizet veszít a tó. A párolgás mértéke tovább nő, amennyiben szél is fújja a vízfelületet.


Kerti komposzt

Komposztálás

Komposztálni érdemes! Az otthon, a növényi hulladékokból készült trágyaféleség tápanyagban dúsítja a talajt, és mindenféle földtípus szerkezetét javítja a kertben. A rostált, érett komposztot egyúttal cserepes növényeink földkeverékének előállításához is felhasználhatjuk.


Természetes medence

Természetes úszómedencék

Manapság még szinte ismeretlen dolog, de a környezettudatosság miatt egyre több követője van. Ők a természetes úszómedencék.


Kiépített zöldtető

Zöldtetők

A függőleges kertek mellett a zöldtetők is egyre népszerűbbek a zsúfolt nagyvárosokban. Tisztítják a levegőt, jobb közérzetet biztosítanak és jelentősen csökkentik az épület felmelegedését.


Függőleges kert

Függőleges kertek

A köztéri vertikális kertek a világ egyre több nagyvárosában kezdenek felbukkanni. A városkép telis-tele van óriási beton felületekkel és homlokzatokkal, ezekre nagyszerű megoldás a növényi takaró. Több mint száz speciális élő növény takarja a felületet, aminek az összhatása lélegzetelállító.


Garden Design Magazine Summer Issue

10 kerttervezési és kertfenntartási tanács a nyárra Kaliforniából!

A nyári hónapokban sok a tennivaló a kertben, ám egy kis tervezéssel be lehet osztani a feladatokat úgy, hogy mindenre maradjon elég idő. Így arra is, hogy élvezze a maga teremtette oázist! És mi lenne alkalmasabb a nyárral, és a rekkenő hőséggel kapcsolatos tanácsok adására, mint egy kaliforniai kerttervezéssel foglalkozó szaklap? Első sajtószemlénk forrása a calimesa-i Garden Design Magazine.