Találatok: Trendek

Tetőkert kialakulófélben

Tetőkertek - zöldtetők

A zsúfolt városi környezetben így a következő jelmondat fogalmazódik meg: költöztessük a parkokat, kerteket a tetőre!


Öntözőrendszer Szentendre

Automata öntözőrendszerek története, előnyei

Az automata öntözőrendszerek a 20. század közepén az USA-ban és Izraelben jelentek meg, majd alkalmazásuk napjainkra már világszerte elterjedt. Érdekes adat, hogy az 1960-as évekre Floridában már a kertek mintegy harmadában volt telepítve öntözőrendszer. A legnagyobb öntözőrendszer gyártó cégeket (Hunter, Rain Bird, K-Rain, Toro, Nelson) napjainkban is e két ország adja.


Nyers kő hatása virággal

A mediterrán kert fő ismérvei

A mediterrán kert, köszönhetően a sokak által már elérhető dél-európai nyaralásoknak, az utóbbi időszakban igen kedvelt kert típus lett szerte a világon. De mitől lesz mediterrán a kert?


Zöldtető garázson

Környezetvédelem

A környezetvédelem természetesen a mi munkánk során is kiemelt figyelmet élvez. Olvassa el tippjeinket, melyek Önnek is segítségére lehet a tudatos kertgondozásban!


Mediterrán kerti tó

Kertépítés Budapest XVII. kerületében: egy mediterrán kert kialakítása

A mediterrán kert az egyik legkedveltebb kerttípus napjainkban. A mediterrán kertek tervezése és kialakítása a Kertelünk Kft. egyik fő profilja. Az itt bemutatásra kerülő, mediterrán stílusban épült kertet is cégünk építette 2017-ben.


Modern kert III. kerületben

Kertépítés a III. kerületben: a modern és a mediterrán keveredése

A modern vonalvezetésű újépítésű háznak mediterrán hatást kölcsönöznek a terméskővel burkolt falrészek. A falak másutt fehérek, a balkonra pedig modern üvegkorlát került. A terasz a kert hátsó részében található, és jó minőségű, jól terhelhető és tisztítható, világos barna, famintás burkolólapokkal fedték le.


Kiépített zöldtető

Zöldtetők

A függőleges kertek mellett a zöldtetők is egyre népszerűbbek a zsúfolt nagyvárosokban. Tisztítják a levegőt, jobb közérzetet biztosítanak és jelentősen csökkentik az épület felmelegedését.


Függőleges kert

Függőleges kertek

A köztéri vertikális kertek a világ egyre több nagyvárosában kezdenek felbukkanni. A városkép telis-tele van óriási beton felületekkel és homlokzatokkal, ezekre nagyszerű megoldás a növényi takaró. Több mint száz speciális élő növény takarja a felületet, aminek az összhatása lélegzetelállító.


Kerttervező program 3D képalkotással

2019 kerttervezési és kertépítési trendjei I.

Kerttervezés és kertépítés szempontjából 2019 egy rendkívül izgalmas év, mivel a számos új ötlet mellett sok régebbi trend is - egy kis modernizálást követően - újra előtérbe került.