Találatok: Növénydekoráció

Gondozás logó

Szobanövények

A jól elrendezett, megtervezett növény együttesek érdemi hatással vannak az ember közérzetére, hangulatára. Az élö természetböl átvett elemek közvetlen környezetünket kellemesebbé és barátságosabbá teszik.


Szempontok növénydekoráláshoz logó

A növénydekorálás szempontjai

Szobanövények, mint beltéri dekorációk. Egyes esetekben térelválasztásként használják őket.


Kertelünk kft jele

Növénytartók, kaspók

Többféle növénytartóba elültethetjük a szobanövényeket például, kaspóba, műanyag tartóba, növényládába.


Humán hatás logó

Növénydekoráció hatása a humán szervezetre

Szobanövények pozitív hatással vannak az emberi szervezetre és mind e mellett tisztítják a levegőt.


Beltéri kép

Beltéri növénydekoráció

A szobanövények természetes dekorációk, ugyanakkor a levegő gyógyítói. A lakótérből e két ok miatt már nélkülözhetetlenek: itt zajlik életünk, tévézünk együtt és esetleg még dohányzunk is.


Ápolós logó

Hasznos tanácsok szobanövények ápolásához (1. rész)

Gyakran hallani ismerősöktől, hogy vannak növények, melyek szépen fejlődnek a szobában, másokkal viszont nem tudnak mit kezdeni, annak érdekében hogy akár csak rövid ideig, de megéljenek a zárt térben. Természetesen ahány növény, annyiféle igénnyel rendelkeznek, de néhány általános szabályt célszerű betartani, hogy a beltéri növényeink valóban jól érezzék magukat.


Színes kerti csokor

Színes virágcsokor szedése a kertből

Mindennapi életünkben szükségünk van a növények látványára, virágok, csokrok létére. Cikkünkben összefoglaljuk, milyen növényeket és hogy szedjünk, hogyan ápoljuk őket.


Csokros virág

Csokorba szedhető évelő színes virágok

Természetesen nem csak a virágcsokrok szedéséről szóló írásunkban bemutatott egynyári virágok, hanem az évelők is adhatnak szép és illatos vágott virágot a kerttulajdonos számára.


Cserepes növények

A Nőnapra kapott cserepes növények tartása

A nemzetközi Nőnapon az ajándékozók közül sokan választanak vágottvirág helyett cserepes növényeket. A sokféle virág közül azok tartásához szeretnénk ebben a cikkünkben tanácsokat adni, amelyek rendszerint ebben az időszakban kerülnek eladásra és a hölgyeknek ajándékozásra.


Sárga cickafark

5 pompás évelő, melyek a vázában is szépek

A kertészetek egyre több növényfélét árusítanak, melyekből a nekünk tetszőket választva díszíthetjük kertünket. Egynyári, kétnyári, évelő növények garmada várja, hogy megfelelő ápolás mellett egyre erőteljesebben, bár a fajnak-fajtának megfelelően töltse ki a neki szánt helyet. Sokan szeretnénk a kertből pár szál virágot az ünnepi asztalra tenni vagy vendégségbe vinni, így most felsorolunk 5 olyan növényt, melyek könnyen tarthatók és kiváló, vidám színű vágott virágot is jelenthetnek számunkra.


Karácsonyi fa

Karácsonyi hangulatban

A Karácsony közeledtével érdekes, ünnepi növénydekorációkat készíthetünk. Lássunk, néhány példát hogyan.