Karácsonyi hangulatban

A Karácsony közeledtével érdekes, ünnepi növénydekorációkat készíthetünk. Lássunk, néhány példát hogyan.

Kövessük a tradíciókat

A vörös és a zöld a karácsony hagyományos színei, ugyanakkor jól is mutatnak egymás mellett. Különböző fenyőágakat és borókát tegyünk egy cserépbe, tűzzünk hozzá közönséges magyalt a fehértarka levelű som, korallpiros vesszőivel együtt. (Utóbbit ősszel tudjunk beszerezni, lombhullás után ágai pirosra színeződnek.) Tehetünk még hozzá vörösre festett szárított eukaliptusz magokat.

Kövessük mindig a tradíciókat

Használjunk élő növényeket

A törpe örökzöldek ládába ültetése tökéletes dísze lehet kertednek. Egész télen tartsd őket nedvesen, majd tavasszal ültesd el a kertben. A képen ezeket a növényeket láthatod: Hamisciprus, Vörös cédrus, Nyugati tuja, Kúszó kecskerágó, Monterey ciprus

Élő növények kontrasztnak tökéletesek

Vigyünk színeket az ablakba

Használj különböző színes anyagokat az ablak dekorációjához: borókát, ezüstfenyőt, örökzöld liliomfát, szárított virágokat (például kék szamárkenyér)

Színek az ablakban

Csak egyszerűen

Valami egyszerűt készítenél? Itt egy jó ötlet: vegyél egy kis cserepes örökzöldet (a képen boróka látható) és szúrj bele ágakat, fenyőtobozt és karácsonyi díszeket. Az eredmény egy igazán mutatós asztali dísz, amit tavasszal akár ki is ültethetsz a kertbe (persze csak akkor, ha télen megfelelően gondozod).

Az egyszerű sokszor nagyszerű is!

Természetesen

A karácsonyi díszítésnek nem kell feltétlenül kihívónak, túlzottan színesnek lennie. A barna lágy árnyalatainak felhasználásával készíts szárított magnólia levelekből, fűzfaágból és díszfüvekből egy kompozíciót.

Tipp: A közepébe tegyél egy kis fényfüzért, és máris kész az egyszerű, de ugyanakkor elegáns dísz!

A természetes mindig verhetetlen

Fényárban

Végy egy cserepes fát. Tekerj a törzsére és ágaira égőket. Törzséhez tegyél örökzöldet. Nagyon egyszerű, mégis mutatós dísze lehet az ünnepek alatt a kertnek.

Fényárban