Találatok: kertépítés lépései

Füvesítés egyszerűen

Füvesítés

A zöldfelület kialakítása, avagy füvesítés két fő módszerrel történhet: magvetéssel, illetve gyepszőnyeg terítésével. Mind a gyepszőnyegezésnek, mind a füvesítésnek megvannak az előnyei és hátrányai. A kert kialakítása, megújítása során fontos alaposan mérlegelni, melyikkel érhetjük el a kívánt eredményt: vajon a gyors és esztétikus gyepszőnyeg, vagy a hagyományos, de kicsit hosszadalmasabb füvesítés váltja be a hozzá fűzött reményeket? Bármelyik megoldást választjuk,  végig kell vezényelnünk a megfelelő munkafolyamatokat a sikeres és hosszantartó eredmény eléréséhez.


Stílusos térburkolás

Térburkolás

Nem minden házhoz, kerthez illik ugyanaz a burkolóanyag. Mindegyiknek megvan a maga hangulata. Mi segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet, hogy ne csak ár-érték arányban kapja a legjobbat, de a ház és a kert stílusához is a leginkább passzoljon.


Kerttervezés

Kerttervezés

A kertépítés első fázisa az építendő (netán átépítendő) kert szakszerű megtervezése, melyet sokéves kertépítési és kertfenntartási szakmai tapasztalattal is rendelkező, szakmérnök munkatársaink, valamint állandó - külsős - kerttervező partnereink végeznek, ezáltal is garantálva a kertészeti terv kivitelezhetőségét és szakszerűségét, valamint az elkészült kert könnyű fenntarthatóságát.


Békés kerti tó

Kerti tavak és csobogók

Egy tó a kertünk legkülönlegesebb része. Ismerjük meg milyen típusai vannak és mire figyeljünk a tervezés során.


Kisméretű konyhakert

Konyhakert a modern kertépítésben?

Napjainkban azt tapasztaljuk, hogy mind több megrendelőnk részéről merül fel az igény konyhakert - vagy legalább is konyhakerti és fűszernövények - telepítésére. Ezen tendencia vélhetően a mind inkább környezettudatos életvitelünkkel, illetve még közelebbről étkezési szokásainknak (gasztro-kultúránknak) a "házi-bio-öko" alapanyagok felé fordulásával mutat szoros összefüggést.


Kerti tó növényekkel

Kerti tó építése

Egy kerti tó építésének lépései: a méret, forma és a hely kiválasztásának szempontjai.


Világítástechnika a kertben

Kerti világítástechnika

Az esti világítással tehetjük még egyedibbé napnyugta után kertünket. A gondosan kiválasztott világítótestekkel egyes kerti elemeket még jobban kiemelhetünk, mint napfénynél.


Kerti díszítés

Kerti díszítőelemek

A térelválasztók, térrácsok kerti térrendszerbe iktatott telepítésének elsődleges funkciója, hogy a különböző rendeltetésű kerti terek elválasztását, osztását, tagolását határozott kontúrú és rajzolatú felületeikkel elősegítsék, illetve megvalósítsák.


Cica tóval

Tanácsok a kerti tó vízszintjének és vízminőségének megőrzéséhez

Az év során a kerti tó vízszintje több okból változik: ebben a tekintetben a legfontosabb tényező a hőmérséklet, ide értve a levegő és a tóvíz hőmérsékletét egyaránt. Minél magasabbak ezek az értékek, annál több vizet veszít a tó. A párolgás mértéke tovább nő, amennyiben szél is fújja a vízfelületet.


Citrus csemete

Cserjék és fák a kertben

A fák és cserjék között lombhullató és örökzöld növényeket találunk. A kertekbe, közterületekre több ezer faj és fajta közül választhatunk. Sokféle alak, szín és méret jellemzi ezeket a növényeket, és szinte minden területre, kertrészletbe található a kert stílusához igazodó és a hely adottságainak is megfelelő dísznövény.

 


előtte-utána kertfotók

Így dolgozunk: előtte-utána fotók

Kertépítés előtt és kertépítés után: ilyen volt és ilyen lett képek munkáinkról.


Romantikus faház

Faházak, szaunák

A faházak sokféle célt szolgálhatnak a kertekben, többek között szerszámok, gépek vagy kerékpárok, elektromos rollerek tárolására is alkalmasak. Azonban a kerten belüli faházak és hasonló melléképületek nem csupán praktikus tárolóként funkcionálhatnak, hanem kikapcsolódást is nyújthatnak.