Kerti grillek: a legújabb trendek

Trend Modern kertek Minimalista kert Mediterrán kertek

Amerikában több tíz éves hagyománya van, Magyarországon most éli aranykorát. Nem csoda hogy ekkora rajongó tábora van a kerti grillezésnek.

Talán nincs is kellemesebb hétvégi program, mint szombat estére egy grillpartit szervezni családtagjainkkal, vagy barátainkkal. Amerikában barbecue-zésnek hívják a sütögetéseket, melyeken jellemzően marha húsokat sütögetnek. Mi magyarok szinte bármit megeszünk.

A legújabb trendek

A legújabb trendek a kertet, a ház egy – szabadtéri – szobájának fogják fel. Itt is be kell osztani minden helyet, ugyanis nem biztos, hogy minden kerti berendezésre folyamatosan szükség van. Az alábbi képen egy összecsukható barbecus sütőt látunk. Ha nincs rá szükség fel lehet csukni a ház falára.

Összecsukható grill sütő Aranyos és helytakarékos grillező

Az Electrolux egy kis kompakt grillsütőt fejlesztett ki. Az egész szerkezet úgy néz ki mintha az asztal folytatása lenne.

Grillező az asztal végén Mintha csak az asztal része lenne ez a grillező.

Azok akik szeretnek sütni és kevés helyük van, asztalba építhető grill sütőt vehetnek. Nemcsak az asztal formavilága, az alapanyagok is magas minőségűek: rozsdamentes acél illetve trópusi keményfa.

Asztalba építhető grillsütő Ígényes és trendi grillező, igényeseknek

Következő darabunk megtervezése Jamie Durie tájépítész és az Elactrolux mérnökeinek köszönhető. A kültéri grillező formavilága szintén az egyenes vonalakat követi. Ami az anyaghasználatot illeti, maradt a rozsdamentes acél, a festett, illetve a natúr keményfa ötvözete.

Az Electrolux fejlesztése

Az egész kompozíció kimondottan úgy lett kialakítva, hogy az egyik részén sütögetni lehet, míg a másik felén már a vendégek ülhetnek és várhatják a készülő húsokat.

A Porsche is beszáll a versenybe

Örülhetnek az autórajongók, ugyanis a Porsche Design Stúdió is beszállt a luxus konyhai termékek versenyébe. Egy igazán extravagáns sütővel drukkoltak elő. A gáz üzemű X series design sütő két verzióban kapható, szigettel és a nélkül. A grillsütő a legújabb Crossray technikát használja mellyel 50%-al kevesebb gázt használ és 80%-al kevesebb füstöt bocsát ki.

A Porsche grillezője