Találatok: Lejtős kert

Lépcsős kert

Kertépítés a budai kerületekben

Budapest budai kerületeiben, így különösen a II. kerületben és a XII. kerületben igen sok kertet terveztünk, illetve építettünk már (így például a Normafa környékén, a Hűvösvölgyben, Rózsadombon stb.).


Rózsaszín törpemandula

Lejtős kertek növényei

A lejtős kertek növényei, jó rézsű-kötők melyek főbb ismérvei: erős gyökérzettel rendelkeznek, jól újulnak, a metszést jól viselik, lehetőség szerint télen is zöld lombjuk van és gyorsan növekednek.


Piros madárbirsek

Madárbirsek

A madárbirsek (Cotoneaster ssp.) Ázsia mérsékelt égövi részein, Európában és Afrika északi részén honosak. Ahol jól érzik magukat, képesek akár gyomosítani is, rosszabb esetben elvadulnak és megtelepednek az adott hely flórájában. Bár Magyarországon jól érzik magukat, szerencsére sem a kertészeti fajok, sem pedig az esetleg kialakuló fajok közötti hibridek nem veszélyeztetik az őshonos fajokat.


Lejtős terepkezelés

Hegyoldali, lejtős kertek – tervezése, kialakítása

Leginkább Budapest budai kerületeiben jellemző, hogy a megépítendő kerten belül igen nagy szintkülönbségek vannak, köszönhetően a budai oldalt meghatározó "hegyes-völgyes" domborzati viszonyoknak. A szintkülönbségek áthidalására a különféle támfalak és rézsűk szolgálhatnak.


Lejtős kert

Kertépítés, kerttervezés Szentendre városában

Szentendre Budapesttől mintegy 10 kilométerrel északra fekszik, Pest megyében, a Dunakanyar kapujában, a Duna jobb partján. A művészetéről és kulturális életéről méltán híres város kedvelt kirándulóhely.


modern kert lejtős terepen

Modern kert hegyvidéki környezetben

Az itt bemutatott budai kert lejtős, domboldali környezetben helyezkedik el, ezért figyelni kellett a tér kialakításakor a szomszédok felé eső talajszintek megtartására úgy, hogy mégis élhető és használható, közel vízszintes elemeket tartalmazó kertrészeket teremtsünk.


Ebédlő rész kinn

Szép kertek, kertépítés Budafok és Budaörs területeken

Kertépítési szolgáltatásunk egyik kiemelt körzete Budaörs és a tőle nem túl távol eső, így pl. autóval a Kamaraerdei úton mindössze néhány perc alatt elérhető Budafok.


Ikerház lejtős

Ikerház kertjének ötletes kialakítása a XI. kerületben, Budaörs közelében

A lejtős területek miatt a kertépítés Budaörs vonzáskörzetében, így a XI. kerület Budaörs felé eső részén (pl. Gazdagrét, Madárhegy) is ötletes megoldásokat igényel a kertépítő szakemberektől. A képeken látható újépítésű ikerház szintén egy erősen lejtős telken fekszik a XI. kerület szélén. A kert alapvetően modern stílusú, a kialakítása a vonalak és formák, a szimmetria kiemelésén alapul. A bemutatott ikerház kertjét, pontosabban a két „kertfelet” ugyanis mint egymás tükörképét terveztük és alkottuk meg.