Találatok: Hírek-érdekességek

Téli faház

A kert hangulata télen

Az alábbiakban néhány képet mutatunk be hóval borított kertjeinkről. Az épített kert rendezettségét és szépségét télen is képes megőrizni, hóesés esetén pedig egyúttal a havas, téli táj nyugalmát is árasztja a tavasztól zöldellő kert.


A kertépítés története

A kertépítés története: kertek, korok, emberek

A kertészkedés kialakulását a nomád életmódról való áttérés, vagyis a letelepedésnek (állandó vagy legalábbis állandónak szánt lakóhelyek létesítésének) és az élelmiszerek termelés útján való megszerzésének szándéka alapozta meg.


Kastély kert

Kertépítészet Magyarországon - avagy a park- és kertépítés hazai fejlődése

A rendelkezésünkre álló történeti emlékekből valószínűsíthetően a magyar nép a honfoglalást követően, a letelepedés hatására kezdett a föld megművelésével foglalkozni, ami egyúttal a kertépítészet fejlődésének kiindulópontját jelentette.


Lila akác alagút

Őrült japán kertészek: a lila akác alagút

A japánok mindig is különcök voltak. Ugyanez vonatkozik az ízlésükre, kertépítészeti megoldásaikra. Most a japánok lila akác alkotásait mutatjuk be.


Nagy labirintus

Európa legnagyobb labirintusa

A Dél-Hollandiai Dreidlandenpunt, egykor híres kikötőváros volt. Kereskedő hajók tömkelege hozta ide messzi tájakról a kávékat, teákat, fűszereket. Ma Európa legnagyobb labirintusa található itt.


Függőleges kert

Függőleges kertek

A köztéri vertikális kertek a világ egyre több nagyvárosában kezdenek felbukkanni. A városkép telis-tele van óriási beton felületekkel és homlokzatokkal, ezekre nagyszerű megoldás a növényi takaró. Több mint száz speciális élő növény takarja a felületet, aminek az összhatása lélegzetelállító.


Szép hóvirág

A tavasz hírnöke: a hóvirág

Hazánkban kora tavasszal az első virágok között nyílnak a fehér hóvirágok, később a rokon tőzike virágzik. Ezek a növények az amarilliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartoznak.


Garden Design Magazine Summer Issue

10 kerttervezési és kertfenntartási tanács a nyárra Kaliforniából!

A nyári hónapokban sok a tennivaló a kertben, ám egy kis tervezéssel be lehet osztani a feladatokat úgy, hogy mindenre maradjon elég idő. Így arra is, hogy élvezze a maga teremtette oázist! És mi lenne alkalmasabb a nyárral, és a rekkenő hőséggel kapcsolatos tanácsok adására, mint egy kaliforniai kerttervezéssel foglalkozó szaklap? Első sajtószemlénk forrása a calimesa-i Garden Design Magazine.


Kerttervező program 3D képalkotással

2019 kerttervezési és kertépítési trendjei I.

Kerttervezés és kertépítés szempontjából 2019 egy rendkívül izgalmas év, mivel a számos új ötlet mellett sok régebbi trend is - egy kis modernizálást követően - újra előtérbe került.