Találatok: Tavaszi kerti munkák

Tavaszi kertépítés

Kertépítési teendők és kerti munkák tavasszal

Kertépítési tevékenységek és teendők tavaszra illetve nyárra.


Mukátlik visszavágása

Tavaszi növényápolási tudnivalók

Tavasszal időszerű, hogy a teleltetőbe – így például teleltető fólia alá – behordott vagy egyébként a megfelelő beltéri helységekben teltetett cserepes, dézsás, illetve balkonládában nevelt növényeinket újra felkészítsük a tavasztól őszig tartó vegetációs időszakra.


Virágzó orgona

Tavaszi kerti munkák: cserjék metszése, évelők szaporítása

Kora tavasszal érdemes megmetszeni a nyáron vagy ősszel virágzó cserjéket. A visszavágott hajtások elágaznak és az újonnan képződő hajtásokon képződnek az új virágok. Különösen igaz ez például a törökmályvára (Hibiscus syriacus), a nyáron virágzó gyöngyvesszőkre (pl.: Spiraea japonica) és a nyáriorgonára (Buddleja fajták).


Fehér kankalin

Kankalinok – a tavasz egyik kedvenc kerti virága

Közeledik a tavasz, amikor is sok hölgy és kertbarát kap ajándékba – akár névnapra, akár Nők napjára egy cserép kankalint (primula hibridek). A növényházban nevelt növényeken sok a bimbó és a virág, nagyon sok színben kaphatók. Többnyire közepes cserépben nevelik őket és így jutunk hozzájuk. Fontos tudni erről a növényről, hogy szinte mind kertészeti hibrid, magról nevelték őket.


Tavaszi hóvirág

Hagymás-gumós növények ültetése tavasszal

A gazdaboltokban, a nagyáruházak kerti osztályán, vagy a különféle gardencenterek kínálatában egész évben előfordulnak szép színes képekkel illusztrált hagymás-gumós növények. Ezek között kínálnak télálló és fagyérzékeny növényeket is. Jelen cikkünkben abban szeretnénk segíteni, hogy melyek azok a hagymás-gumós növények, amelyeket a tavasz kezdetén lehet ültetni, és melyek azok, amelyeknek ültetésével meg kell várnunk az őszt.