Találatok: Automata öntözés

Automata öntözőrendszer

Öntözés

Kertünk üdeségét a növények vízellátottsága határozza meg. Az egyik legkorszerűbb, leghatékonyabb és legkényelmesebb megoldás erre az automata öntözőrendszer kiépítése.


Öntöző a kertben

Könnyen fenntartható kert

Megrendelőnk igényének megfelelően az újépítésű ház köré egy ún. könnyen fenntartható kertet alakítottunk ki, ahol a gyepszőnyegezéssel nyert nagyméretű zöldfelület és az azt körülölelő ágyások vízellátását az általunk telepített automata öntözőrendszer biztosítja.


Letisztult ipari park

Kertépítés ipari parkokban

Kertépítő cégként nem csupán családi házak kertjeinek kialakításával, hanem különböző létesítmények parkosításával, zöldfelületének kialakításával is foglalkozunk. A 2012. évben általunk tervezett, kivitelezett ipari parkok, iparterületi kertek (KIA FÓT Autószalon és a Goodwill National Trading Kft. nagytarcsai telephelye) képeivel szeretnénk szemléltetni, hogy parképítési tevékenységünk révén miként is működünk közre a kereskedelmi, üzemi környezet élővé, színessé  és fenntarthatóvá tételében. 


Öntözőrendszer Szentendre

Automata öntözőrendszerek története, előnyei

Az automata öntözőrendszerek a 20. század közepén az USA-ban és Izraelben jelentek meg, majd alkalmazásuk napjainkra már világszerte elterjedt. Érdekes adat, hogy az 1960-as évekre Floridában már a kertek mintegy harmadában volt telepítve öntözőrendszer. A legnagyobb öntözőrendszer gyártó cégeket (Hunter, Rain Bird, K-Rain, Toro, Nelson) napjainkban is e két ország adja.


Automata logó

Automata öntözőrendszerek téliesítése

Az automata öntözőrendszert évente szükséges téliesítenünk, azaz a rendszert víztelenítenünk, méghozzá az első fagy megjelenése előtt. Ezáltal kerülhető ugyanis el a rendszer és tartozékai tekintetében egy nem várt fagykár. Az automata öntözőrendszer vázát jelentő KPE csövek elviekben nem fagyhatnak el, még akkor sem, ha a víztelenítésre nem kerül sor, bár a csövekbe fagyott víz évről-évre rontaná az anyag ellenálló képességét.


Takarékos öntözés

Takarékos kerti öntözés

A kerti növények a természes vízellátás mellett mesterséges vízpótlást is igényelnek. Automata öntözőrendszerrel takarékos módon tudjuk megoldani a mesterséges vízpótlást.


Garden Design Magazine Summer Issue

10 kerttervezési és kertfenntartási tanács a nyárra Kaliforniából!

A nyári hónapokban sok a tennivaló a kertben, ám egy kis tervezéssel be lehet osztani a feladatokat úgy, hogy mindenre maradjon elég idő. Így arra is, hogy élvezze a maga teremtette oázist! És mi lenne alkalmasabb a nyárral, és a rekkenő hőséggel kapcsolatos tanácsok adására, mint egy kaliforniai kerttervezéssel foglalkozó szaklap? Első sajtószemlénk forrása a calimesa-i Garden Design Magazine.