Találatok: Automata öntözés

Automata öntözőrendszer

Öntözés

Kertünk üdeségét a növények vízellátottsága határozza meg. Az egyik legkorszerűbb, leghatékonyabb és legkényelmesebb megoldás erre az automata öntözőrendszer kiépítése.


Öntöző a kertben

Könnyen fenntartható kert

Megrendelőnk igényének megfelelően az újépítésű ház köré egy ún. könnyen fenntartható kertet alakítottunk ki, ahol a gyepszőnyegezéssel nyert nagyméretű zöldfelület és az azt körülölelő ágyások vízellátását az általunk telepített automata öntözőrendszer biztosítja.


Letisztult iőari park

Kertépítés ipari parkokban

A 2012. évben általunk tervezett, kivitelezett és azóta is rendszeresen karbantartott ipari parkok, iparterületi kertek (KIA FÓT Autószalon és a Goodwill National Trading Kft. nagytarcsai telephelye) képeit az alábbiakban mutatjuk be.


Öntözőrendszer Szentendre

Automata öntözőrendszerek története, előnyei

Az automata öntözőrendszerek a 20. század közepén az USA-ban és Izraelben jelentek meg, majd alkalmazásuk napjainkra már világszerte elterjedt. Érdekes adat, hogy az 1960-as évekre Floridában már a kertek mintegy harmadában volt telepítve öntözőrendszer. A legnagyobb öntözőrendszer gyártó cégeket (Hunter, Rain Bird, K-Rain, Toro, Nelson) napjainkban is e két ország adja.


Automata logó

Automata öntözőrendszerek téliesítése

Az automata öntözörendszert évente szükséges téliesítenünk, azaz a rendszert víztelenítenünk, méghozzá az elsö fagy megjelenése elött. Ezáltal kerülhetö ugyanis el a rendszer és tartozékai tekintetében egy nem várt fagykár. Az automata öntözörendszer vázát jelentö KPE csövek elviekben nem fagyhatnak el, még akkor sem, ha a víztelenítésre nem kerül sor, bár a csövekbe fagyott víz vélhetöen évröl-évre rontaná az anyag ellenálló képességét.


Takarékos öntözés

Takarékos kerti öntözés

A kerti növények a természes vízellátás mellett mesterséges vízpótlást is igényelnek. Automata öntözőrendszerrel takarékos módon tudjuk megoldani a mesterséges vízpótlást.


Garden Design Magazine Summer Issue

10 kerttervezési és kertfenntartási tanács a nyárra Kaliforniából!

A nyári hónapokban sok a tennivaló a kertben, ám egy kis tervezéssel be lehet osztani a feladatokat úgy, hogy mindenre maradjon elég idő. Így arra is, hogy élvezze a maga teremtette oázist! És mi lenne alkalmasabb a nyárral, és a rekkenő hőséggel kapcsolatos tanácsok adására, mint egy kaliforniai kerttervezéssel foglalkozó szaklap? Első sajtószemlénk forrása a calimesa-i Garden Design Magazine.