Villakert: egy nívós budai kúria kertje

Az alábbi képeken egy nívós budai villa kertjét mutatjuk be. A kúria jellegű rezidenciához illő elegáns környezet, a régi és az új harmonikus találkozásának megteremtése Megrendelőnk alapvető elvárása volt a kerttervezés és kertkialakítás során.

A tágas terekkel rendelkező, ám a kíváncsi szemektől elzárt, intim és letisztult kert építése során a zöld és fehér harmóniáját valósítottuk meg: a gyönyörű gyepszőnyeg pázsit felületeket az örökzöld növényvariációk, az üdén zöldellő levéldísznövények és a kizárólag fehér virágú rhododendornok és hortenziák együttese biztosítja.

Elegáns megjelenés jellemzi a villakertek többségét.

A bemutatott kert kiváló példa arra, hogy újonnan miként alakíthatunk ki idősnek tűnő, beállt kertet. Ennek elengedhetetlen eszköze a meglévő régi növények (azok egy részének) megtartása és az újonnan beszerzett koros növények ültetése, telepítése.

A gyönyörűen felújított (és kis mértékben átalakított) kúria jellegű épület a bemutatott kert révén egy hozzá harmonikusan illeszkedő természetes környezetet kapott, ahol a nyugalom zöld szigete várja a villa lakóit és vendégeit.

A klasszikus és elegáns környezetet biztosító kert természetesen nem nélkülözi a modern technikai elemeket sem: a kert vízellátását automata öntözőrendszer biztosítja, az esővíz hasznosításának rendszere kiépítésre került, csakúgy, mint a kerti világítás energiatakarékos elemei.

Címünk:
Kövessen minket:


Minden jog fenntartva! © 2007-2018